Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лили Иванова: От наградите остава само спомен, а концертите са ново начало

Самохвалството няма никакво значение, ако предлагаш просто 5-минутна слава, посочва примата на българската естрада

Унизително е да допускаме хора на изкуството да се молят за помощ публично, казва певицата. - Лили Иванова: От наградите остава само спомен, а концертите са ново начало

Унизително е да допускаме хора на изкуството да се молят за помощ публично, казва певицата.

Човек трябва да има желание да върви напред, да се доказва, но това е въпрос на възможности, казва примата на българската естрада Лили Иванова пред „Дарик“. Самоизтъкването, егото, самохвалството нямат никакво значение, ако предлагаш просто 5-минутна слава, посочва тя. В четвъртък вечер Лили Иванова ще излезе за концерт на Античния театър и обещава в него да няма фойерверки и евтини трикове, а прекрасни музиканти с много хубава музика.

Пред радиото певицата казва, че за нея наградите са признание и оценка, но само в съответния момент, тъй като всяко отличие остава само спомен. Докато всеки следващ концерт е едно ново начало – защото нито една награда няма да изнесе изпълнението вместо нея.

„Хубавите спомени не ме главозамайват и отново гледам напред – казва Лили Иванова за някои от големите си участия в последните години, като в престижната зала „Олимпия“, в „Арена Армеец“ и в Лондон наскоро. – Добре е, че това, което съм направила, се е харесало на моята публика, но аз съм длъжна да мисля за следващия си концерт.“

Добавя още, че нищо не идва от небето и за всичко се иска характер и много работа.

Попитана дали държавата трябва да полага повече грижи за артистите от по-старата генерация, много от които живеят в мизерия, Лили Иванова отвръща, че не е човекът, който да каже какво трябва и какво не, нито пък нещо зависи от нея, но споделя:

„Като държава трябва да бъдат създадени условия, в които хората да имат по-достоен живот. Унизително е да допускаме хора на изкуството да се молят за помощ публично. От всички нас зависят тези неща“.

За концерта си под тепетата казва, че от Пловдив има най-прекрасни спомени, публиката е невероятна, а и в екипа ѝ има двама души от града. Лили Иванова добавя още, че не изпитва носталгия към старите си песни, но някои от тях се нуждаят от възраждане и тя ги подбира много внимателно.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90