Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лили Рибката и голямата риба Татяна

Три детски филма за най-малките зрители на „Киномания“

Магьосницата Татяна Лолова и нейната внучка Лили - Лили Рибката и голямата риба Татяна

Магьосницата Татяна Лолова и нейната внучка Лили

Очевидно е – Татяна Лолова е голямата риба във филма „Лили Рибката“. И буквално, и преносно. Защото тя е бабата на Лили Рибката – магьосница и по сценарий, и в актьорството. „Лили Рибката“ е най-новият български игрален филм за деца, създаден след затишие в детското кино поне от 20-ина години насам. Затова вълнението около тази история, която ще бъде показана на „Киномания“, е преобладаващо.

Лили Рибката

Създаден от режисьора Ясен Григоров, българският игрален филм „Лили Рибката” е приказка за дете с необикновени способности, което предизвиква вихрушка, когато те погледне в очите, превръща те от момче в момиче и обратно. Семейството на детето се мести на село, в чиито покрайнини живеят роми-магьосници. Силата им е най-концентрирана в дъщеричката им Лили, която прави изключителна саможертва в името на странното дете.

Ролите на невръстните герои се изпълняват от Дарина Досева, Калина Асенова, Боян Григоров, Калоян Минчев, а на възрастните – от Татяна Лолова (магьосницата, спечелила съвсем скоро награда „Златна роза“ във Варна за цялостен принос), Стоян Радев, Койна Русева, Елена Кабасакалова, Добрин Досев, Калин Сърменов, Десислава Спасова, Красимир Ранков, Линда Русева, Николай Урумов, Красимира Демирова, Луизабел Николова.

LILLY THE LITTLE FISH, Promotional Trailer, 2017 from Yassen Grigorov on Vimeo.

Кончето на Уенди

Този филм също е част от детската „Киномания“. Режисьорът Дагмар Зойме разказва за приключенията на момиченцето Уенди след случайната му среща с кончето Дикси.

Кончето на Уенди е синеоко.

Тад Джоунс и изгубеният град

Историята в този анимационен филм е вдъхновена от Индиана Джоунс. Разказ за най-непохватния авантюрист на света, който трябва да спаси любимата си от алчен милионер.

Анимационният Индиана Джоунс е на име Тадео.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg