Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Лили с дебют на Аполония

Естрадната прима пее за първи път в 30-годишната история на фестивала

Лили Иванова ще излезе на сцената на "Аполония" на 4 септември. - Лили с дебют на Аполония

Лили Иванова ще излезе на сцената на "Аполония" на 4 септември.

Лили Иванова е голямото събитие на „Аполония“ в края на лятото. Естрадната прима ще излезе за пръв път на сцената на фестивала в 30-годишната му история. Датата, на която певицата ще дебютира в Созопол, е 4 септември, съобщават организаторите. 

Иванова ще излезе пред публиката заедно със своя малък бенд, за да изпълни най-обичаните й стари песни, както и нови – „Щурче“, „Искам те“, „Без правила“, „Рокля на цветя“, „Ела“, „Икар“, „Реквием“…

Билети за събитието вероятно са най-скъпите, продавани някога на „Аполония“ – от 40 до 60 лева.

Фестивалът ще бъде открит на 28 август с концерта „Българската душа в музиката“. На сцената на амфитеатъра излиза камерен ансамбъл „Софийски солисти“ с диригент Пламен Джуров, както и цигуларите Минчо Минчев и синът му Николай Минчев, оперната певица Ирена Петкова, хор „Космически гласове“ с диригент Ваня Монова, кавалджията Теодосий Спасов. Публиката ще чуе музика на Марин Големинов, Красимир Кюркчийски, Панчо Владигеров, Георги Златев-Черкин.

Сред премиерите на созополските празници ще бъде спектакълът „Антигона“ от Жан Ануи. Режисьорът Иван Добчев ще покаже постановката си на 29 и 30 август. „Аполония“ е съпродуцент на представлението заедно с Театър „София“ – така, както през 1988 г. фестивалът продуцира култовата постановка на Леон Даниел „В очакване на Годо“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg