Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лили с платинена плоча за 15 хил. продадени диска

Певицата издаде албума „Поетът“ и на винилова плоча

Саня Армутлиева връчи на Лили Иванова платинената плоча след концерта й в „София лайв клуб“ в петък. - Лили с платинена плоча за 15 хил. продадени диска

Саня Армутлиева връчи на Лили Иванова платинената плоча след концерта й в „София лайв клуб“ в петък.

Лили Иванова получи плакет с платинена плоча от Станислава Армутлиева в качеството й на представител на Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП). Отличието е за новия албум „Поетът“ на поппримата й бе връчено в петък след концерта й в „София лайв клуб“.

По стандартите на българския музикален пазар дискът има 4 пъти платинен статус по продажби. Тиражът му от 15 хил. копия се приема за прецедент за музикален албум в историята на българската попмузика през последните 10 години. За сравнение – в САЩ платинен статус получават албуми с 1 млн. продадени бройки. Но вече и там този успех е изключителна рядкост.

Освен на CD, „Поетът“ е издаден и във формат винилова плоча, произведен в една от най-големите фабрики в Европа.

Албумът се продава в музикалните магазини в страната, както и по време на концертите на Лили Иванова – на 13 май в Свиленград, на 16 май в лондонската зала „Трокси“, на 21 май в Габрово, на 25 май в Ямбол, на 23 май в „Арена Русе“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90