Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Литературни понеделници в „Перото“ с любими писатели

Теодора Димова, Алек Попов и Мария Лалева се срещат със своята публика в кафе-книжарницата

Първите гости на литературните понеделници в „Перото“ са Алек Попов (от ляво надясно по часовниковата стрелка), Теодора Димова и Мария Лалева. Снимки: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков и Мария Лалева/Фейсбук - Литературни понеделници в „Перото“ с любими писатели

Първите гости на литературните понеделници в „Перото“ са Алек Попов (от ляво надясно по часовниковата стрелка), Теодора Димова и Мария Лалева. Снимки: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков и Мария Лалева/Фейсбук

Литературен клуб „Перото“ бе едно от най-приятните места за влюбените в книгите софиянци преди настъпването на COVID-19. Сега от НДК ги канят да си припомнят това чувство с новата поредица „Литературни понеделници“. Предстоят срещи с любими автори, първите от които са Теодора Димова, Алек Попов и Мария Лалева. Инициативата ще отбележи 5-ата годишнина на кафе-книжарницата.

Периодът на изолация заради коронавируса доказа, че разговорът между автори и читатели е важен, търсен и необходим, отбелязват от „Перото“. Затова всяко начало на седмицата читателите ще могат да се срещат в клуба на НДК с писатели и да обсъждат както теми от творчеството им, така и от живота. Първият „литературен понеделник“ с писател ще бъде на 14 септември с Теодора Димова, автор е на романите „Емине“, „Майките“, „Адриана“, „Марма, Мариам“ и „Влакът за Емаус“. Книгите ѝ са носители на редица награди, посланата е от 2019-а – „Поразените“ бе обявен за Роман на годината на Фондация „13 века България“.

Вижте още: СМЪРТ, СМЪРТ, СМЪРТ. ТЕОДОРА ДИМОВА ОТВЕЖДА В ДНИТЕ СЛЕД ДЕВЕТИ (ОТКЪС)

Следващата среща е на 21 септември с Алек Попов, автор на „Мисия Лондон“ и двете книги за Сестри Палавееви. На 28 септември гост в „Перото“ е Мария Лалева, прочула се с „Живот в скалите“.

Водещ на събитията ще бъде директорът на „Националния център на книгата” Светлозар Желев. Входът е с билети на стойност 10 лв. Част от приходите от продажбата на билети ще отидат в подкрепа на участващите в събитията български автори, както и за програма „Българска книга” на Национален център за книгата в НДК.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах