Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лицата на „Добри поличби”: Шийн и Тенант

Вече е ясно кои ще изиграят главните роли в сериала по романа на Тери Пратчет и Нийл Геймън

Наскоро Дейвид Тенант приключи с главната си роля в сериала „Доктор Кой“. - Лицата на „Добри поличби”: Шийн и Тенант

Наскоро Дейвид Тенант приключи с главната си роля в сериала „Доктор Кой“.

Кои ще са лицата на един от най-очакваните телевизионни проекти за следващата година, питат се феновете на Тери Пратчет и Нийл Геймън вече от месеци. През 2018 г. започва излъчването на 6-серийния „Добри поличби“, а сега „Варайъти“ съобщава и имената на двамата главни актьори. Майкъл Шийн ще играе ролята на не особено светия ангел Азирафел, а Дейвид Тенант поема образа на неговия отдавнашен противник и почти приятел, примирилия се с живота на Земята демон Кроули.

От „Амазон” още няма официално изявление, но Шийн вече е споделил, че „Добри поличби” е една от любимите му истории.

Да стана част от екипа, на който е поверено пресъздаването му за телевизионния екран си е направо изпълнена мечта за мен, ако трябва да съм честен – споделя той. – Работата заедно с Нийл (Геймън), когото смятам за един от най-големите разказвачи на всички времена, е невероятно вълнуваща. А и като всички други, аз също съм фен на Дейвид (Тенант).”

Сериалът ще е в традиционния за ВВС формат от общо шест епизода. Не е предвиден втори сезон, тъй като романът на Геймън и вече покойния Тери Пратчет е завършено произведение без продължения.

„Добри поличби” е първият роман на Геймън и единственото му съавторство с плодовития Пратчет, който почина през 2015 г. Идеята за сериал по книгата е още от 2011-а. В работата над шоуто участва и компанията „Наратива”, ръководена от Риана Пратчет, дъщеря на писателя, както и корпорацията „Бланк”, защитаваща правата на Нийл Геймън.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg