Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лив Тайлър на ръба да се откаже от актьорството

Обмисля да се оттегли в провинцията, да отвори магазин, да роди няколко деца

Лив не можа да устои на изкушението да участва в сериала "Останките". - Лив Тайлър на ръба да се откаже от актьорството

Лив не можа да устои на изкушението да участва в сериала "Останките".

Лив Тайлър е на крачка да се откаже от киното. Размишлява дали да не се махне се от града и да се отдаде на пасторален живот в провинцията. Но когато получава офертата да участва в един от най-новите сериали на HBO – „Останките”, творение на създателите на „Изгубени”, не успява да устои на предложението.

Кариерата на Лив в киното продължава вече 20 години, но може би току-що тя направи най-умния си избор. Не само защото това е първата й телевизионна роля, но и защото в момента „Останките” е най-коментираното шоу зад океана.

Базирано е на романа на Том Перота, който е създател и на сериала заедно с Деймън Линделоф – виновен за най-добрите години на „Изгубени”. Действието се развива в свят, където три години преди това 2% от човечеството изчезва без обяснение. Сериалът проследява живота след това в град Мейпълтън, щата Ню Йорк. Досущ като „Изгубени”, и това телевизионно творение обича да обърква зрителя.

Лив играе Мег – обикновена и смачкана жена, пълна с ярост, която изоставя годеника си, за да се отдаде на зловещ и нихилистичен култ, наречен „Виновните останки”. Място, на което всеки носи бяло, пушат цигара от цигара и отказват да говорят.

„Размишлявах дали да не отида да живея в провинцията, да отворя магазин, да пиша книги и музика, да родя няколко деца и да гледам животни, – казва Лив. – Част от мен винаги е искала това. Поглеждах към киноиндустрията и се питах дали наистина принадлежа на този свят. После получих това предложение и всичко, което съм искала, изведнъж придоби смисъл.”

Развълнувана от сериали като „Трева” и „Истински детектив“, тя и нейните агенти търсят активно роля за нея в телевизионен проект. “Винаги съм доста срамежлива, когато отивам на прослушване. Не съм особено добра в това. След като излязох от срещата си с продуцентите на „Останките”, помолих вселената да ми даде знак. Знаех, че ако това шоу се получи за мен, това ще е сигурен знак да не се отказвам от актьорството. Всеки път, когато отивам на работа, се чувствам все едно е за пръв път. Ужасена съм, развълнувана и пъргава като сърна пред фарове на автомобил. Нашата професия е като карането на колело.”

Тайлър е родена сред звезди. Майка й е Бебе Бюел, която е бивш Плейбой модел и групи на рок звезди, а баща й е… Всъщност има двама татковци. Отгледана е от музиканта Тод Рундгрен, но когато е на девет, забелязва голяма прилика между себе си и Миа – дъщерята на Стивън Тайлър – вокала на „Аеросмит”. В крайна сметка Бебе потвърждава подозренията на дъщеря си и Стивън Тайлър се сдобива с още една щерка. Сега Стивън е наричан „тате”, а Рундгрен – „Тод”.

Когато я питам за биологичния й баща, тя отвръща: „О, Господи! Не може ли да говорим за баща ми в сегашно време, а не как си го спомням, когато съм била на девет. Да не мислите, че си спомням всичко в детайли. Истината е, че и двамата ми бащи са музиканти и често ги няма у дома. Те просто не са нормални хора, но аз ги обичам.”

“Виж, колко е сладко това”, показвайки ми Стивън Тайлър, който й акомпанира със смартфона си, преструвайки се, че е хармоника, докато тя тихичко пее парчето на Франки Вали „Can’t Take My Eyes Off You”. Питам как прави това, а отговорът й е простичък: „Лесно. Той е луд и вълшебен магьосник.” Звучи като гордо момиченце. “Той просто го може. Както си стояхме с деветгодишния ми син Майло, той каза: „Ей, Майло, я виж сега този трик.” Постоянно прави такива неща. Моят живот е необикновен. Никога не успях а се насладя на нормално детство. Прекарвах всяка минута, за да отглеждам себе си, защото около мен винаги беше много неродителска обстановката.”

Веднага след нашия разговор Лив има интервю в радиостанция. Оставям я преди да си кажем довиждане, за да посетя тоалетната, но предвидимо съм оставил диктофона си включен. После, докато прослушвам записа, първоначално чувам тишина, после потропване на прибори и най-накрая нейният тънък глас, припяващ думите на Франки Вали: “You’re just too good to be true, can’t take my eyes off you…”

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90