Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Скулптура за изгаряне (снимки, видео)

Зрелищна възстановка на Големия пожар, изпепелил Лондон преди 350 години

Сега, точно 350 години след трагедията, запомнена като Големия пожар в Лондон, британската столица отново горя, но само като възстановка. Снимки: ЕПА/БГНЕС - Скулптура за изгаряне (снимки, видео)

Сега, точно 350 години след трагедията, запомнена като Големия пожар в Лондон, британската столица отново горя, но само като възстановка. Снимки: ЕПА/БГНЕС

Годината е 1666. В продължение на четири дни, от 2 до 5 септември, Лондон гори. Унищожени са 13200 къщи, 87 църкви, включително катедралата „Свети Павел“, десетки хиляди хора остават без домове. Не е ясно колко са загиналите – официално са регистрирани едва шест смъртни случая, но предположенията на историците са за много повече.

Сега, точно 350 години след трагедията, запомнена като Големия пожар в Лондон, британската столица отново горя, но само като възстановка. 120-метров модел на града от XVII век – скулптура на американеца Дейвид Бест – бе изпепелен върху шлеп по водите на Темза.

Great Fire of London Commemorations

Great Fire of London Commemorations

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Great Fire of London Commemorations

Great Fire of London Commemorations

Great Fire of London Commemorations

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах