Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Лондонската Мастаба на Кристо

Работата по инсталацията „Мастаба“ на Кристо върви с пълна сила. Временната скулптура ще бъде готова на 18 юни и ще остане в езерото Сърпантайн в Лондон до 23 септември. Снимка: Александър Крутилин - Лондонската Мастаба на Кристо

Работата по инсталацията „Мастаба“ на Кристо върви с пълна сила. Временната скулптура ще бъде готова на 18 юни и ще остане в езерото Сърпантайн в Лондон до 23 септември. Снимка: Александър Крутилин

Инсталацията „Мастаба“ на Кристо в езерото Сърпантайн в Хайд парк, Лондон, скоро ще бъде завършена. Първата творба на ариста във Великобритания може да бъде разгледана от 18 юни до 23 септември.

Екип от инженери и работници сглобяват произведението от 7506 варела, поставени хоризонтално върху плаваща платформа. Височината на инсталацията е 20 метра, широчината – 30/40 м, с наклон на стените 60°.

„Мастаба“ е гробница с трапецовидна форма, характерна за Древен Египет.

Вижте още: КРИСТО С ПЛАВАЩА СКУЛПТУРА В ХАЙД ПАРК ПРЕЗ ЮНИ

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах