Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лов на джедаи в „Оби-Уан Кеноби“ (видео)

Първи трейлър на новия сериал от вселената на „Междузвездни войни“

Оби-Уан Кеноби е обект на издирване, но междувременно трябва да държи под око младия Люк Скайуокър. Снимка: Стопкадър - Лов на джедаи в „Оби-Уан Кеноби“ (видео)

Оби-Уан Кеноби е обект на издирване, но междувременно трябва да държи под око младия Люк Скайуокър. Снимка: Стопкадър

Точно 45 години след първата поява на Оби-Уан в киното, джедайският учител се завръща на малкия екран в лимитирания сериал на „Дисни“ „Оби-Уан Кеноби“. Първият трейлър към продукцията показва майстора джедай на пустинната планета Татуин, десет години след трагичните събития от „Междузвездни войни: Отмъщението на ситите“, когато той се изправи пред най-голямата загуба в живота си – падението на най-близкия си съмишленик, станал чирак на Тъмната сила и в крайна сметка една от най-макабрените фигури в седмото изкуство: Дарт Вейдър.

В обаза на Оби-Уан се завръща Юън Макгрегър, в актьорския състав е и Хейдън Кристенсен (Анакин Скайуокър), но първото видео към сериала не подсказва дали Кристенсен ще има по-значима роля в сериала, освен в ретроспективни елементи от живота на своя ментор. Виждаме обаче малкия Люк Скайуокър, както и сцени от издирването на последните джедаи, поръчано от Върховния инквизитор на империята, на фона на музиката, създадена от Джон Уилямс специално за новите епизоди.

„Ключът към лова на джедаите е търпението – казва инквизиторът в трейлъра. – Джедаите не могат да избягат от същността си. Тяхното състрадание оставя следа. Кодексът им е като сърбеж, не могат да го игнорират.“

В познати образи се завръщат Джоел Еджертън и Бони Пийс, които ще играят чичо Оуен и леля Беру. Ще бъдат представени и редица нови персонажи, в ролите са Кумейл Нанджиани, Индира Варма, Рупърт Френд, Бени Сафди и др.

Шоурънър на сериала е Дебора Чоу, която дебютира във вселената на „Междузвездни войни“ с третия епизод на „Мандалореца“. Сценарият на „Оби-Уан Кеноби“ е на Джоби Харолд. Чоу, Харолд и Макгрегър са в продуцентския екип.

Сериалът ще има премиера в „Дисни+“ на 25 май 2022 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС