Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лукс за €37 – нощувка за двама в ложа на операта „Гарние“

Ексцентричното преживяване в Париж е вдъхновено от „Фантомът от операта“

Спалнята ще бъде разположена в ложа № 37 на оперния театър с изглед към сцената. Снимка: Thibaut Chapotot/Airbnb - Лукс за €37 – нощувка за двама в ложа на операта „Гарние“

Спалнята ще бъде разположена в ложа № 37 на оперния театър с изглед към сцената. Снимка: Thibaut Chapotot/Airbnb

Парижката опера „Гарние“ отваря вратите си за необичайно събитие – оперният театър ще може да се наеме за една неделна вечер през юли за спане. Внушителното здание във френската столица ще посрещне двама щастливци, които ще пренощуват в една от ложите на театъра с изглед към пищната сцена.

Престоят ще може да се запази през сайта на Airbnb от 1 март и освен нощувката включва разходка из неизвестните на публиката тайни места из „Пале Гарние“, балетно изпълнение с трупата на балета на Парижката опера, музикален рецитал от артистите на Академията на Парижката опера, вечеря в богато декорирано фоайе зад кулисите, където танцьори и певци се подготвят да излязат на сцена и други изкушения, гарнирани с шампанско и ордьоври. Всичко това ще струва скромната сума от 37 евро – символична сума, тъй като цифрата отговаря на номера на ложата, в който ще бъде разположена спалнята за специални гости. Няма специални изисквания към тях, нито ще се действа на принципа на търг – резервацията ще бъде за най-бързия.

Фоайето, където ще се проведе вечерята. Снимка: Thibaut Chapotot/Airbnb

Това не е първият път, в който Airbnb предлага подобни ексклузивни преживявания в Париж – преди пандемията за еднократни нощувки се предлагаха стъклената пирамида на Лувъра, парижкият аквариум, катакомбите и кабарето „Мулен Руж“.

Престоят в „Пале Гарние“ е вдъхновен от „Фантомът от операта“ и домакин за двамата гости ще бъде Вероник Дюбрул Льору, пра-правнучка на Гастон Льору, автор на едноименния роман. Знае се, че тъкмо този оперен театър вдъхновява писателя за историята, по-късно увековечена в мюзикъл.

Като част от партньорството между платформата за запазване на нощувки и парижкия оперен театър, Airbnb ще финансира реновацията на ложите в „Пале Гарние“ и ще подпомогне обновяването на стрийминг платформата на Парижката опера.

Повече за престоя във впечатляващия оперен театър, както и подробности около резервацията, могат да се открият в сайта на Airbnb.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg