Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Лувърът отваря през юли

Билетите само с предварителни резервации

Билети за Лувъра ще се продават от 15 юни. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Лувърът отваря през юли

Билети за Лувъра ще се продават от 15 юни. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лувърът и градините „Тюйлери” се подготвят да приемат посетители отново, гласи съобщение в страницата на музея във Фейсбук. Ще бъдат спазвани всички мерки за социални дистанция. Ресторантите и магазините в комплекса още ще бъдат затворени, но предстои постепенно да започнат работа.

Сградата на Лувъра ще отвори за посетители от 6 юли. Ще бъде въведена система за предварителни резервации, а залите ще бъдат снабдени с нови указателни табели и посока на придвижване, за да се осигури еднопосочен поток на посетители. Билети за Лувъра ще се продават от 15 юни.

И други френски музеи започват постепенно да отварят врати. От 22 юни ще бъде готов за посещения музеят на Йожен Дьолакроа в Париж, казват служителите на музея във Фейсбук. Правилата ще бъдат същите – предварителни резервации и еднопосочно движение.

Замъкът Версай ще отвори следващата събота – 6 юни. Все още няма обявени правила за посещението му, очаква се през седмицата да бъдат оповестени.

Музеят Д`Орсе ще отвори във вторник, 23 юни. Свързаният с него Музей Д`Оранжери („Оранжериите”) ще бъде достъпен за посещения ден по-рано. Билети ще се продават от 8 юни.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах