Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Лувърът отваря през юли

Билетите само с предварителни резервации

Билети за Лувъра ще се продават от 15 юни. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Лувърът отваря през юли

Билети за Лувъра ще се продават от 15 юни. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лувърът и градините „Тюйлери” се подготвят да приемат посетители отново, гласи съобщение в страницата на музея във Фейсбук. Ще бъдат спазвани всички мерки за социални дистанция. Ресторантите и магазините в комплекса още ще бъдат затворени, но предстои постепенно да започнат работа.

Сградата на Лувъра ще отвори за посетители от 6 юли. Ще бъде въведена система за предварителни резервации, а залите ще бъдат снабдени с нови указателни табели и посока на придвижване, за да се осигури еднопосочен поток на посетители. Билети за Лувъра ще се продават от 15 юни.

И други френски музеи започват постепенно да отварят врати. От 22 юни ще бъде готов за посещения музеят на Йожен Дьолакроа в Париж, казват служителите на музея във Фейсбук. Правилата ще бъдат същите – предварителни резервации и еднопосочно движение.

Замъкът Версай ще отвори следващата събота – 6 юни. Все още няма обявени правила за посещението му, очаква се през седмицата да бъдат оповестени.

Музеят Д`Орсе ще отвори във вторник, 23 юни. Свързаният с него Музей Д`Оранжери („Оранжериите”) ще бъде достъпен за посещения ден по-рано. Билети ще се продават от 8 юни.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg