Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лятна академия за деца в августовска София

Творчески ателиета и занимания на открито със студентите на НХА

Зам.-кметът на София по културата Мирослав Боршош приветства участниците в Лятната академия. Снимка: Столична община - Лятна академия за деца в августовска София

Зам.-кметът на София по културата Мирослав Боршош приветства участниците в Лятната академия. Снимка: Столична община

Разнообразни творчески ателиета, дейности в паркове и градски пространства, галерии и музеи ще занимават младите хора в София през горещия август в рамките на Лятна академия за деца и ученици. Тази година програмата е посветена на 140-годишнината от рождението на Владимир Димитров-Майстора.

В 13-ото издание на инициативата, част от Календара на културните събития на Столична община, ще се проведат творчески ателиета по живопис, графика, керамика, мозайка, икона, кукли, калиграфия, комикс, дизайн, компютърна графика за големите ученици. Предвидени са десетки занимания на открито. С децата ще работят студенти от различни специалности на НХА, бакалаври, магистри и докторанти, завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. В края на Лятната академия ще бъде представена и традиционната изложба с най-добрите произведения, реализирани по време на проекта.

„Лятната ни академия за деца и ученици започна с много ентусиазъм и усмивки – обяви Мирослав Боршош, заместник-кметът на София по културата. – Една от най-важните ни културно-образователни инициативи в календара на лятна София, която организираме заедно с Националната художествена академия и фондация „Св. Пимен Зографски“, отново предлага на малките творци да се забавляват, учат и работят през целия август в безброй арт ателиета.

Повече информация за участие в Лятната академия ще откриете тук. Подробности около програмата може да следите във Фейсбук страницата на инициативата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90