Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Лятна библиотека: З книги за плажа и 3 книги, когато вали

 - Лятна библиотека: З книги за плажа и 3 книги, когато вали

Има нещо странно в идеята да си запазим най-бленуваната книга за ваканцията. В крайна сметка гледаме филми или слушаме музика през цялата година и не чакаме да дойде отпускарско време. Но понякога времето, прекарано около басейна или на плажа, си струва за наваксването с художествената литература.

Вижте кои 3 книги са подходящи за слънчевите дни по време на лятната отпуска:

„Смъртта на Иван Илич” на Лев Толстой

Тази уж привидно простичка история на мъж, който се сблъсква с последните си дни на тая земя, съдържа дълбока мъдрост и е дълга само 100 страници.

„Дейзи Милър” на Хенри Джеймс

Това е роман за чаровна американска девойка и нейния нетърпелив обожател, действието на който се развива в Женева и Рим.

”Удавеният свят” на Джей Джи Балард

Това е първият роман на този автор, който се развива в бъдещето и ни представя Лондон, заобиколен от вода. Класика в жанра на научната фантастика. Четивото ще ви накара да стоите на ръба на шезлонга.

А ето кои книги са по-подходящи за дъждовните дни по време на ваканцията:

”Братя Карамазови” на Фьодор Достоевски

1000 страници, вплели в себе си теология и нравственост, може да не са най-подходящото четиво на плажа. Но пък са идеални за неособено тазгодишно лято, прекарано в прохладния хол.

„Песен за огън и лед” на Джордж Р.Р. Мартин

Феновете на сериала „Игра на тронове” със сигурност биха искали да прочетат последната книга от фентъзи поредицата. Ще ви трябва обаче доста концентрация, за да се ориентирате сред стотиците герои на Мартин.

”Кратка история на времето” на Стивън Хокинг

Една от най-купуваните, но със сигурност най-нечетивните научни книги на всички времена, не е особено подходящо четиво за почивката ви. На мнозина тази теория няма да се стори достатъчно ясна.

Селекцията е на английския в. „Телеграф“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС