Лятото идва, за да „Остава“ на Радио Парк феста

Три дни с Миленита, Орлин Павлов, „Jeremy?“ и други български музиканти в Южния парк

Миналата година дъждът не уплаши меломаните, а според прогнозите на 14,15 и 16 юни няма да вали. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Лятото идва, за да „Остава“ на Радио Парк феста

Миналата година дъждът не уплаши меломаните, а според прогнозите на 14,15 и 16 юни няма да вали. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Макар времето навън да не подсказва много за наближаващия отпускарски сезон, „Радио Парк Фест“ на БНР отново ще се яви предвестник на лятото и за трета поредна година ще озвучи Южния парк. От петък до неделя на 14,15 и 16 юни Голямата поляна ще посрещне българска поп, рок и хип-хоп музика и нейните почитатели. Всички концерти на фестивала са с вход свободен.

Независимо какво казват метеоролозите, лятото започва в петък, 14 юни, когато пред публиката ще излязат Миленита, диджей Desy, позната от триото „Сентиментъл Суингърс“, R&B певицата Дороти Такев и хип-хоп изпълнителите Жлъч, Григовор и бийтмейкърът им Гена. Във всеки от трите дни концертите започват от 18 ч.

В събота вечер групата IVA и водещият Мартен Роберто ще подгреят слушателите за появата на Орлин Павлов и „Jeremy?“. IVA извоюва участието си в тазгодишното издание на фестивала след конкурса „Пролет“ на БНР. Инди-рок любимците на слушателите „Jeremy?“ ще гостуват за трети пореден път на „Радио Парк Фест“.

В неделната вечер няма да ни се тръгва, защото в Южния парк идват „Остава“. Рок групата „Innerglow“, алтърнатив проекта „Miry“, основан от Мирян Костадинов от „X Factor“, и рок формацията „Krekhaus“ са изборът на слушателите на БНР. В допитване в социалните мрежи публиката бе поканена да посочи кои свои любимци иска да види на фестивала тази година.

Америка за България

Третото издание на „Радио Парк Фест“ е посветено на кампанията на БНР срещу употребата и разпространението на дрога „Избери живота“. Орлин Павлов е едно от лицата на инициативата.

През уикенда фестивалът ще бъде съпътстван от детски спортни програми и срещи с радиоводещите от програмите на БНР.

ДС