VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Лятото идва, за да „Остава“ на Радио Парк феста

Три дни с Миленита, Орлин Павлов, „Jeremy?“ и други български музиканти в Южния парк

Миналата година дъждът не уплаши меломаните, а според прогнозите на 14,15 и 16 юни няма да вали. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Лятото идва, за да „Остава“ на Радио Парк феста

Миналата година дъждът не уплаши меломаните, а според прогнозите на 14,15 и 16 юни няма да вали. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Макар времето навън да не подсказва много за наближаващия отпускарски сезон, „Радио Парк Фест“ на БНР отново ще се яви предвестник на лятото и за трета поредна година ще озвучи Южния парк. От петък до неделя на 14,15 и 16 юни Голямата поляна ще посрещне българска поп, рок и хип-хоп музика и нейните почитатели. Всички концерти на фестивала са с вход свободен.

Независимо какво казват метеоролозите, лятото започва в петък, 14 юни, когато пред публиката ще излязат Миленита, диджей Desy, позната от триото „Сентиментъл Суингърс“, R&B певицата Дороти Такев и хип-хоп изпълнителите Жлъч, Григовор и бийтмейкърът им Гена. Във всеки от трите дни концертите започват от 18 ч.

В събота вечер групата IVA и водещият Мартен Роберто ще подгреят слушателите за появата на Орлин Павлов и „Jeremy?“. IVA извоюва участието си в тазгодишното издание на фестивала след конкурса „Пролет“ на БНР. Инди-рок любимците на слушателите „Jeremy?“ ще гостуват за трети пореден път на „Радио Парк Фест“.

В неделната вечер няма да ни се тръгва, защото в Южния парк идват „Остава“. Рок групата „Innerglow“, алтърнатив проекта „Miry“, основан от Мирян Костадинов от „X Factor“, и рок формацията „Krekhaus“ са изборът на слушателите на БНР. В допитване в социалните мрежи публиката бе поканена да посочи кои свои любимци иска да види на фестивала тази година.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Третото издание на „Радио Парк Фест“ е посветено на кампанията на БНР срещу употребата и разпространението на дрога „Избери живота“. Орлин Павлов е едно от лицата на инициативата.

През уикенда фестивалът ще бъде съпътстван от детски спортни програми и срещи с радиоводещите от програмите на БНР.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg