Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Любен Чаталов и Камелия Кондова с арт кръжок на село

Срещи, смях и разговори за писането, четенето и приятелството в полите на Стара планина

Артистичното семейство  ще посреща гости, изкушени от писането и четенето, за да възроди традицията на съвместното творчество. Снимки: Личен архив - Любен Чаталов и Камелия Кондова с арт кръжок на село

Артистичното семейство ще посреща гости, изкушени от писането и четенето, за да възроди традицията на съвместното творчество. Снимки: Личен архив

Литературен кръжок за творческо писане и четене в село Мирково организират поетесата Камелия Кондова и актьорът Любен Чаталов. Артистичното семейство ще посреща гости, изкушени от писането и четенето, в десет поредни уикенда, за да възроди традицията на съвместното творчество.

Камелия Кондова е сред най-силните поетични гласове на съвремието. Трудно е да се изброят всички нейни стихосбирки и награди, но поезията ѝ се споделя и препрочита от вече две поколения българи. Любен Чаталов пък е един от обичаните български актьори, станал известен с множество роли в театъра и киното.

Новата им идея е родена от желанието да намерят съмишленици в творчеството. Не да създават школа, нито да преподават как да се пише или чете.

„Няма да учим хората как да пишат – каза за „Площад Славейков“ Кондова. – Нашата задача ще бъде да ги откажем. А ако продължат въпреки това, значи са родени творци.“

Традицията на творческото общуване е позабравена и е заместена със спорадично присъствие в социалните мрежи.

Кондова и Чаталов не възнамеряват да печелят от тази своя инициатива, цената за присъствие в десетте уикенда покрива основно спането в малка вила за гости в селото.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg