Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Любен Чаталов и Камелия Кондова с арт кръжок на село

Срещи, смях и разговори за писането, четенето и приятелството в полите на Стара планина

Артистичното семейство  ще посреща гости, изкушени от писането и четенето, за да възроди традицията на съвместното творчество. Снимки: Личен архив - Любен Чаталов и Камелия Кондова с арт кръжок на село

Артистичното семейство ще посреща гости, изкушени от писането и четенето, за да възроди традицията на съвместното творчество. Снимки: Личен архив

Литературен кръжок за творческо писане и четене в село Мирково организират поетесата Камелия Кондова и актьорът Любен Чаталов. Артистичното семейство ще посреща гости, изкушени от писането и четенето, в десет поредни уикенда, за да възроди традицията на съвместното творчество.

Камелия Кондова е сред най-силните поетични гласове на съвремието. Трудно е да се изброят всички нейни стихосбирки и награди, но поезията ѝ се споделя и препрочита от вече две поколения българи. Любен Чаталов пък е един от обичаните български актьори, станал известен с множество роли в театъра и киното.

Новата им идея е родена от желанието да намерят съмишленици в творчеството. Не да създават школа, нито да преподават как да се пише или чете.

„Няма да учим хората как да пишат – каза за „Площад Славейков“ Кондова. – Нашата задача ще бъде да ги откажем. А ако продължат въпреки това, значи са родени творци.“

Америка за България

Традицията на творческото общуване е позабравена и е заместена със спорадично присъствие в социалните мрежи.

Кондова и Чаталов не възнамеряват да печелят от тази своя инициатива, цената за присъствие в десетте уикенда покрива основно спането в малка вила за гости в селото.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3