VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Любов и театър под звездите

„Театър пред театъра“ започва в началото на юли

През юли в пространството между главния вход на Народния театър и фонтана ще се издига сцената за програмата на „Театър пред театъра“. Снимка: Емил Л. Георгиев/„Площад Славейков“ - Любов и театър под звездите

През юли в пространството между главния вход на Народния театър и фонтана ще се издига сцената за програмата на „Театър пред театъра“. Снимка: Емил Л. Георгиев/„Площад Славейков“

Името „Любов под звездите“ носи съвместният концерт на Народния театър „Иван Вазов“ и Софийската филхармония, който ще открие третото издание на  „Театър пред театъра“ (1-11 юли). Инициативата на първата ни сцена под открито небе ще започне на 1 юли, когато ще се проведе концертът, а в програмата са някои от най-нашумелите заглавия от изминалия сезон – като „Лисичета“ и „Един безумен ден“.

Първото представление на открито е на гостуващ театър – на сцената между фонтана и входа на театъра на 2 юли ще се качат актьори от Малък градски театър „Зад канала“, за да представят „Ромул Велики“ на Бина Харалампиева. Ролите в пиесата на Фридрих Дюренмат са поверени на Герасим Георгиев – Геро, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Петър Калчев, Бойко Кръстанов, Владимир Димитров, Владимир Зомбори, Стоян Младенов, Георги Кацарски, Атанас Чопов, Вежен Велчовски и Симеон Бончев.

Следващите два дни (3 и 4 юли) са запазени за хитовия „Лисичета“ на Народния театър. Спектакълът отново е на Бина Харалампиева и е с участието на Теодора Духовникова, Иван Юруков, Дарин Ангелов, Ана Пападопулу, Христо Петков, Цветан Алексиев, Цветомира Даскалова, Радина Боршош и Марин Рангелов.

Друго популярно заглавие – „Един безумен ден“ на Михаил Петров – също ще се играе два дни. Комедията на Бомарше, вдъхновила „Сватбата на Фигаро“, е по музиката на композитора Любомир Денев. На 5 и 6 юли под звездите излизат Параскева Джукелова, Димитър Живков, Стелиан Радев, Джулия Бочева, Васил Драганов, Стоян Пепеланов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Пламен Димов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Вяра Табакова и Цветомира Даскалова.

Америка за България

Ново е заглавието „Актрисата“, което на 8 и 9 юли излиза пред театъра, само месец след като е стъпило на Голяма сцена. Комедийната пиеса е на Питър Куилтър, режисурата Народният поверява на Стефан Данаилов, музиката – на Иван Лечев. Данаилов ще се изяви и пред публиката, където ще си партнира с Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Иван Панев, Павел Иванов, Живко Сираков, Боряна Бабанова и Божидар Мицев.

Три дни от програмата на „Театър пред театъра“ (7,10 и 11 юли) са запазени за все още неоповестен „спектакъл-изненада“ за зрителите.

В последната седмица на юни се очаква да започне и сглобяването на сцената пред културната институция – тя ще събира 951 зрители.

Билетите за спектаклите тръгват в продажба на 14 май онлайн и на касите на Народния театър. Всички представления са с начален час 21,30 ч., а цените на пропуските са от 20 до 40 лева.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg