Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Любов в мидена черупка от Черно море (видео)

Първият филм на номинирания за „Оскар” аниматор Теодор Ушев за Канадския филмов борд е посветен на България

Кадър от анимационния филм на Теодор Ушев „Царица“. - Любов в мидена черупка от Черно море (видео)

Кадър от анимационния филм на Теодор Ушев „Царица“.

„Царица” от 2004 г. е първият филм на Теодор Ушев за Националния филмов борд на Канада, продуцент на номинирания за Оскар „Сляпата Вайша“. Тук аниматорът описва себе си, семейството си и много лични, топли усещания, останали на брега на Черно море.

„Царицата” е малката му дъщеря в Канада, но и възрастната му майка в България с нейния ухаещ и разказващ приказки домашен хляб; „царицата” също е кралската мидена черупка, с която обикновено децата украсяват пясъчните си замъци на плажа през лятото. Ще си припомним, че мидената черупка е била и знак на някогашните поклонници, защото връщането в къщичката на брега на Черно море е нещо като поклонение – без фанфари и претенции, просто едно завръщане у дома.

„Царица” ще ви трогне с милия и интимен начин, показващ истинска любов. Филмът е едва 7-минутен, но топлината от него трае дълго.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах