Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Любовта на българския писател

Георги Господинов, Алек Попов и Теодора Димова излизат в антология през февруари

Колекцията с любовна проза се нарича „Обича ме, не те обича“ и е дело на „Сиела“, които не са се ограничили само до свои автори. - Любовта на българския писател

Колекцията с любовна проза се нарича „Обича ме, не те обича“ и е дело на „Сиела“, които не са се ограничили само до свои автори.

Дни преди празника на влюбените, 14-и февруари, на българския пазар излиза сборник с нови любовни разкази от 16 съвременни български писатели. Сред тях са някои от най-четените автори у нас – Георги Господинов, Алек Попов и поетът пазарна сензация Илиян Любомиров.

Колекцията с любовна проза се нарича „Обича ме, не те обича“ и е дело на „Сиела“ – оттам обаче съвсем не се ограничават само до свои автори, поканили са и от други издателства.

В съдържанието попадат двама представители на класацията за най-четени съвременни български писатели за 2015-а на Столичната библиотека – Георги Господинов и Владимир Зарев. Тук са още Алек Попов, журналистът Иво Иванов, който миналата година издаде своята „Кривата на щастието“, Палми Ранчев, Емил Андреев, Георги Томов, Радослав Парушев и Емануил Видински.

От „Сиела“ все още не са се спрели на окончателен вариант за корицата. Вариантите на художника Дамян Дамянов са тези.

От „Сиела“ все още не са се спрели на окончателен вариант за корицата. Вариантите на художника Дамян Дамянов са тези.

Свой разказ в антологията има и главният редактор на „Сиела“ Захари Карабашлиев, както и Васил Панайотов, чийто дебютен роман от конкурса на издателството предстои да бъде отпечатан по-късно тази година.

Интересна е появата с прозаичен текст и на Илиян Любомиров, известен и като Августин Господинов, от чиято стихосбирка „Нощта е действие“ бяха продадени няколко тиража за броени седмици.

Женското присъствие в „Обича ме, не те обича“ е от Теодора Димова, Ганка Филиповска, Кристин Димитрова и Мирела Иванова.

„Обича ме, не те обича“ се очаква в началото на февруари.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС