Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Людмил Станев с наградата „Стоян Михайловски“

Людмил Станев е сред авторите и личностите, които безспорно могат да се нарекат продължители на делото на Стоян Михайловски, се посочва в мотивите на журито. Снимка: Личен архив - Людмил Станев с наградата „Стоян Михайловски“

Людмил Станев е сред авторите и личностите, които безспорно могат да се нарекат продължители на делото на Стоян Михайловски, се посочва в мотивите на журито. Снимка: Личен архив

Писателят Людмил Станев е тазгодишният носител на литературната награда „Стоян Михайловски“, присъждана ежегодно през януари от община Елена, съобщава БТА.

С оригиналното си творчество, с мястото, което заема в съвременната българска литература, Людмил Станев е сред авторите и личностите, които безспорно могат да се нарекат продължители на делото на Стоян Михайловски, се посочва в мотивите за присъждането на наградата, която тази година заради епидемичната обстановка ще бъде връчена на 24 май.

Вижте още: ПРИЯТЕЛИТЕ СА ОСТРОВИТЕ, НА КОИТО СЕ СПАСЯВАМЕ

Людмил Станев, практикуващ лекар в „Бърза помощ“, е и един от най-добрите съвременни български сатирици. Автор е на книгите „Ненакърнимо“, „Малка нощна приказка“, „Неприятният татарин“, „По-малко“, „Няма такава книга“, „Приятели мои“, „Рязко“. Творчеството му включва над 500 авторски текста в печата, сценарист и съсценарист е на „Как ще ги стигнем американците“, „Мармалад“ и тв поредицата „Улицата“, „Измислици премислици“, „Клиника на третия етаж“ и филма „Малка нощна приказка“. Член е на Управителния съвет и редколегията на литературното списание „Страница“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90