Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Люк Бесон на борба срещу убийците на деца (видео)

1,8 млрд. тръгват всеки ден на училище, 500 от тях намират смъртта си на пътя

Бесон снима две групи деца - във Франция и в Южна Африка, защото проблемът е един и същ навсякъде. - Люк Бесон на борба срещу убийците на деца (видео)

Бесон снима две групи деца - във Франция и в Южна Африка, защото проблемът е един и същ навсякъде.

Люк Бесон създаде разтърсващ клип, наречен „Спасете живота на децата“, по покана на Международната автомобилна федерация (FIA). Във видеото режисьорът разкрива трагична статистика – всеки ден 1 милиард и 800 милиона деца по света тръгват за училище и повече от 500 от тях намират смъртта си по пътищата.

Клипът е заснет във Франция и в Южна Африка – защото проблемът е един и същ навсякъде. Пред камерата на Бесон излизат две групи деца с чанти на гръб на път за училище. Видеото завършва с кадри от камерите за наблюдение с деца, ударени от прелитащи с голяма скорост коли.

Жан Тод, президент на FIA, разкрива, че катастрофите по пътищата са първата причина за смъртността при младите хора на възраст между 15 и 29 години.

Клипът завършва с подкана за подпис на Декларацията на децата за безопасност по пътищата – петиция, подета през май 2015 г. от сайта www.savekidslives2015.org.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах