Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Люк Бесон на борба срещу убийците на деца (видео)

1,8 млрд. тръгват всеки ден на училище, 500 от тях намират смъртта си на пътя

Бесон снима две групи деца - във Франция и в Южна Африка, защото проблемът е един и същ навсякъде. - Люк Бесон на борба срещу убийците на деца (видео)

Бесон снима две групи деца - във Франция и в Южна Африка, защото проблемът е един и същ навсякъде.

Люк Бесон създаде разтърсващ клип, наречен „Спасете живота на децата“, по покана на Международната автомобилна федерация (FIA). Във видеото режисьорът разкрива трагична статистика – всеки ден 1 милиард и 800 милиона деца по света тръгват за училище и повече от 500 от тях намират смъртта си по пътищата.

Клипът е заснет във Франция и в Южна Африка – защото проблемът е един и същ навсякъде. Пред камерата на Бесон излизат две групи деца с чанти на гръб на път за училище. Видеото завършва с кадри от камерите за наблюдение с деца, ударени от прелитащи с голяма скорост коли.

Жан Тод, президент на FIA, разкрива, че катастрофите по пътищата са първата причина за смъртността при младите хора на възраст между 15 и 29 години.

Клипът завършва с подкана за подпис на Декларацията на децата за безопасност по пътищата – петиция, подета през май 2015 г. от сайта www.savekidslives2015.org.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg