Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Люмиер“ нареди новите „Котки“ сред най-добрите мюзикъли на киното

„Ах, този мюзикъл“ представя класики в жанра и нови заглавия

Франческа Хейуърд, примата на Кралския балет в Лондон, в сцена от музикалния филм на Том Хупър „Котките“ - „Люмиер“ нареди новите „Котки“ сред най-добрите мюзикъли на киното

Франческа Хейуърд, примата на Кралския балет в Лондон, в сцена от музикалния филм на Том Хупър „Котките“

Някои от най-добрите мюзикъли в историята на киното ще покаже столичното кино „Люмиер Лидл“ в поредицата „Ах, този мюзикъл“. От 27 януари до 4 февруари почитателите на жанра ще могат да видят класически заглавия като „Ах, този джаз” и „Кабаре” на режисьора Боб Фоси, „Брилянтин” на Рандал Клайзър и „Исус Христос суперзвезда” на Норман Джуисън, както и новата продукция „Котките“ на Том Хупър, предизвикала крайни реакции сред критиката и публиката.

Селекционери на „Ах, този мюзикъл“ са продуцентите на „Киномания“, избрали заглавия от последните 50 години. Между тях са оцененият с шест награди „Оскар” „Ла Ла Ленд“, както и „Романс и цигари”, със съзвездие от големи актьори като Джеймс Гандолфини, Сюзън Сарандън, Кейт Уинслет, Стийв Бушеми и Кристофър Уокън. В поредицата е и култовият мюзикъл от 1980 г. „Блус Брадърс” на режисьора Джон Ландис с Кари Фишър от най-силните ѝ години.

Скоро ще бъде обявена пълната програма на поредицата „Ах, този мюзикъл“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg