VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Мадона „изнасилена“ от статия в „Ню Йорк Таймс“

Журналистка имала месеци наред ексклузивен достъп до звездата, но се фокусирала върху „тривиални и повърхностни“ теми като остаряването

Мадона на финала на конкурса „Евровизия“ на 18 май в Тел Авив, Израел. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Мадона „изнасилена“ от статия в „Ню Йорк Таймс“

Мадона на финала на конкурса „Евровизия“ на 18 май в Тел Авив, Израел. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Статията „Мадона на 60“, публикувана в „Ню Йорк Таймс“ на 5 юни, бързо предизвика интерес в медийния поток заради откровенията на поппевицата за взаимоотношенията ѝ с Харви Уайнстийн, който „преминавал границите“ в общуването им. Звездата коментира публикацията в профила си в Инстаграм – но, учудващо, темата не бе опозореният продуцент – певицата пише, че се чувства „изнасилена“ от статията на журналистката Ванеса Григориадис.

Кара ме да се чувствам изнасилена“, написа Мадона в социалната мрежа, като направи препратка към цитат от статията. В него Григориадис припомня случай от 2015 г., когато няколко песни от албума „Rebel Heart“ изтичат онлайн по-рано от премиерната си дата. Тогава певицата използва същата метафора.

Нямаше как да ѝ обясня, че жените в днешно време не използват тази дума метафорично“, пояснява журналистката след цитата на Мадона.

Певицата отговаря и на това в публикацията си:

Америка за България

И да, позволено ми е да използвам тази аналогия, предвид че бях изнасилена на 19 години“.

Григориадис прекарва месеци наред около Мадона, получавайки ексклузивен достъп до „свят, който много хора не виждат“. Но след публикацията изпълнителката твърди, че „съжалява, че е прекарала и 5 минути с нея“:

Да кажа, че бях разочарована от статията, не би било достатъчно“.

Проблем, според нея, е това, че авторката се фокусира върху „тривиални и повърхностни теми като етноса на моите дубльори или плата на пердетата ми, както и непрекъснатите коментари за възрастта ми, които никога не биха били направени, ако бях МЪЖ“.

И наистина, 45-годишната Григориадис често коментира трудностите, които среща Мадона, поддържайки кариерата си на попзвезда, докато пише текстове, например, или репетира за наградите „Билборд“.

„На 60 сексбомбата е на една крачка от това да се превърне в биоробот“, пише журналистката в статията си.

На друго място казва:

Осъзнах, че не мога да я питам за нещо толкова лично като менопаузата, но трябваше да повдигна темата за остаряването“.

Григориадис отчита докачливостта на Мадона и споделя, че потърсила контакт с певицата като с по-възрастна и майка, но „тя беше като кактус с бодли, които я защитават от всеки, който се приближи твърде близо, особено журналисти… Имах чувството, че не чувам истинските ѝ мисли за истинския ѝ живот“.

„Жените наистина се затрудняват да бъдат пример за други жени, дори и да възприемат позата на интелектуални феминисти – казва още Мадона в Инстаграм. – Още едно доказателство, че уважаваният „Ню Йорк Таймс“ е сред основателите на Патриархата. А аз казвам: СМЪРТ НА ПАТРИАРХАТА, вплетен дълбоко в тъканта на обществото. Никога няма да спра да се боря, за да го изкореня.“

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg