Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мадона режисира филм за балерина

Историята на момичето от Сиера Леоне, снимало се в „Lemonade“ на Бионсе

Мадона ще разкаже историята на Микаела, родена в разкъсваната от война Сиера Леоне - за смъртта на баща ѝ, който е застрелян, за майка ѝ, която умира от глад, и за загубата и на тримата ѝ братя. - Мадона режисира филм за балерина

Мадона ще разкаже историята на Микаела, родена в разкъсваната от война Сиера Леоне - за смъртта на баща ѝ, който е застрелян, за майка ѝ, която умира от глад, и за загубата и на тримата ѝ братя.

Мадона отново сяда на режисьорския стол заради биографичен филм, базиран на живота на балерината Микаела дьо Принс. „Полет“ е в развитие от 2015 г., когато продуцентската къща „Метро Голдуин Майер“ купува правата над мемоарите на Михаела и мащехата ѝ Илейн дьо Принс, съобщава „Варайъти“.

Биографичната книга разказва за трудния живот на Микаела, родом от разкъсваната от война Сиера Леоне – баща ѝ е убит, майка ѝ умира от глад седмица по-късно, губи и тримата си братя… Разказът проследява всичките препятствия, през които младото момиче трябва да премине след осиновяването си, преди да се превърне в прочута балерина.

„Пътешествието на Микаела резонира дълбоко в мен както като творец, така и като активист, който разбира нещастията. Имаме уникалната възможност да хвърлим светлина върху Сиера Леоне и да оставим гласът на Михаела да бъде гласа на всички сирачета, с които е израснала. За мен е чест да вдъхна живот на историята ѝ“, коментира Мадона.

Освен всичко останало Микаела има и витилиго – заболяване, което причинява обезцветяване на различни участъци от кожата. В родината ѝ витилиго се смята за проклятие на дявола. Заради това чичо ѝ я оставя в сиропиталище, където е подлагана на унижения и подигравки от персонала.

Дьо Принс е на четири години, когато американското семейство на Илейн и Чарлс я осиновява, на 17 започва кариерата си на професионална балерина в Южна Африка. Появява се в „Lemonade“ на Бионсе през 2016-а, а в момента е солистка в Холандския национален балет.

Микаела дьо Принс в спектакъла „Дон Кихот“ в Театър „Йобург“ в Йоханесбург, Южна Африка. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Полет“ не е първата продукция, която Мадона режисира. През 2008-а тя дебютира в това амплоа с британския комедиен филм „Мръсотия и мъдрост“ (Filth and Wisdom), участвала е също и в създаването и написването на „W.E.“, който проследява връзката между британския крал Едуард VIII и американката Уолис Симпсън.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС