Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мадона след атентатите: Искат да ни затворят устите, но ние няма да мълчим

Можем да променим света като третираме всяко човешко същество с уважение и респект, заяви певицата на концерт в Стокхолм

Ние никога, никога, никога няма да променим света, в който живеем, ако не променим самите себе си, каза от сцената Мадона. - Мадона след атентатите: Искат да ни затворят устите, но ние няма да мълчим

Ние никога, никога, никога няма да променим света, в който живеем, ако не променим самите себе си, каза от сцената Мадона.

Някои музиканти като Foo Fighters и U2 отмениха или отложиха своите европейски концерти след трагедията от Париж в петък, 13 ноември. Но не и Мадона. В събота вечер поппевицата изнесе спектакъл в шведската столица Стокхолм и изрече от сцената вълнуваща реч в памет на жертвите на атентатите.

„За мен беше трудно да изнеса този концерт, защото се чувствам разкъсана по много начини – заяви Мадона, цитирана от сп.„Ролинг Стоун“. – Например, защо аз съм тук, танцувам и се веселя, докато хора плачат заради загубата на близките си? Но все пак – именно това е, което те искат да направим. Искат да ни затворят устите. Искат да мълчим. Но ние няма да им позволим!

Има хора, които нямат уважение към човешкия живот. Има хора, които причиняват брутални, унищожителни, непростими неща на човешки същества. Но ние никога, никога, никога няма да променим света, в който живеем, ако не променим самите себе си. Ако не променим начина, по който се отнасяме с другите ежедневно. Ще променим света, не като изберем друг президент, нито като убием още сто души. Ще го направим, ако подобрим начина, по който се държим един с друг, в най-простите неща. Трябва да третираме всяко човешко същество с уважение и респект. Само така ще успеем.“

След дълга пауза в памет на загиналите в Париж Мадона изпя акустична версия на Like a Prayer.

„Ето това е, което умея. Надявам се всички да се присъедините към мен и заедно да изпълним тази молитва“, каза тя на публиката си, прикривайки сълзите в очите си.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg