Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мадона: Хомосексуалистите и тъмнокожите имат повече права от нас, жените

Нежният пол е най-големият маргинал в обществото, казва Кралицата на попа

Преди дни в продажба тръгна 13-ият албум на кралицата на попа Мадона, покрай което тя реши да повдигне въпроса за правата на жените в обществото.  - Мадона: Хомосексуалистите и тъмнокожите имат повече права от нас, жените

Преди дни в продажба тръгна 13-ият албум на кралицата на попа Мадона, покрай което тя реши да повдигне въпроса за правата на жените в обществото.

Жените са най-маргинализираната група в обществото, заяви Мадона в интервю за списание „Аут“. Кралицата на попа твърди, че нежният пол няма същия прогрес в равноправието, както хомосексуалистите и афроамериканците. „Хората са далеч по-широкоскроени що се отнася до хомосексуалното общество, отколкото до жените, това е“, каза Мадона.

„Дискриминацията отпадна за гейовете, отпадна за афроамериканците, но жените все още си седят на задниците. За мен те са последната граница, която обществото трябва да премине“, казва певицата.

На церемонията по връчването на Оскарите през февруари Патриша Аркет получи статуетката за най-добра второстепенна женска роля и по време на речта си призова за полово равноправие. По-късно Аркет добави: „Време е за жените в Америка – всички мъже, които обичат жените, всички гейове и всички тъмнокожи, за които ние се борихме, сега трябва да се борят за нас“.

В интервюто си Мадона разказва за хомосексуалистите, че са единствените, които я разбират, за разлика от хетеросексуалните. „Не смятам, че нормалните мъже ме разбират, те просто искат да правят секс с мен. Но гейовете – да, чувствам се комфортно около тях. Единственият проблем е…, че те не искат да правят секс с мен. И аз се питам – какво ли да направя, за да си уредя среща? Може би ако си отрежа косата и сваля някой килограм ще ме объркат с мъж и ще ме поканят да излезем“, прави опит за шега певицата.

Последният албум на Мадона Rebel Heart излезе на пазара в началото на седмицата. Дискът предизвика скандал още преди месеци заради противоречивата си рекламна кампания, която сравняваше певицата със знакови тъмнокожи борци за равноправие като Мартин Лутър Кинг и Нелсън Мандела.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg