Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Магазина е затворен, но написъното остава

БАН с кампания в подкрепа на правилната употреба на българския език

Една от снимките в кампанията. Оригиналът, в който контактите не са скрити, може да се види на сайта на Института за български език. Снимката е качена от Hristina. - Магазина е затворен, но написъното остава

Една от снимките в кампанията. Оригиналът, в който контактите не са скрити, може да се види на сайта на Института за български език. Снимката е качена от Hristina.

Дразните ли се, когато на заключената врата на кварталната бакалия видите надпис „Магазина е затворен“? Или от натрапливата вече от години рекламна кампания из цяла София със сбъркан член („Търсете бикът“)? Срещу тези езикови своеволия се изправя БАН с кампания в социалните мрежи.

Под слогана „Написаното остава. Пиши правилно!“ учените от Института за български език канят всеки желаещ да спомогне за правилната употреба на езика ни.

„Открийте грешките навсякъде около себе си – в интернет, в надписи на витрини и магазини, в книги и списания, и ги споделете с нас!“, пишат от БАН.

Кампанията продължава от 25 май до 18 юни, а участниците могат да публикуват снимки на сбъркани текстове на страницата на института. До момента вече са изпратени повече от 30 такива кадъра.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС