Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Магията на Антъни Бурдейн, разказана от Антъни Бурдейн

Нов документален филм от режисьора носител на „Оскар“ Морган Невил (видео)

Антъни Бурдейн беше вдъхновение за световния кулинарен туризъм. - Магията на Антъни Бурдейн, разказана от Антъни Бурдейн

Антъни Бурдейн беше вдъхновение за световния кулинарен туризъм.

Документален филм за пъстрия живот, смъртта и наследството на Антъни Бурдейн ще тръгне скоро по американските кина. „Roadrunner“ вече има първи трейлър и представя непоказван досега архивен материал за един от най-обичаните тв готвачи и ценител на хубавия живот и храна. За разказа са използвани записи с гласа на Бурдейн и изглежда така, сякаш историята му е разказана от самия него. Проведени са интервюта и с негови близки.

Антъни Бурдейн почина през юни 2018 г. на 61-годишна възраст. Шеф готвачът се самоуби във Франция, където имал снимки за нова продукция.

Филмът е от режисьора Морган Невил, носител на „Оскар“ за документалния „На крачка от славата“, посветен на беквокалистите извън светлината на прожекторите. Добре познато е и друго негово заглавие – „Won’t You Be My Neighbour?“, за тв иконата Фред Роджърс, водещ на популярно детско предаване. Продукцията и до днес е най-касовият биографичен документален филм в историята на киното и на 12-а позиция сред най-касовите документални филми въобще.

Световната премиера на „Roadrunner“ е на 16 юли.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg