Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Магията на София превърна в галерия сградата на Столичната община (снимки)

Кадрите от „Етюд-и-те на София“ по-късно на турне из училищата в града

Снимките запечатват емблематични места от София, но и не особено популярни. Снимка: Иван Шишиев/Етюд-и-те на София - Магията на София превърна в галерия сградата на Столичната община (снимки)

Снимките запечатват емблематични места от София, но и не особено популярни. Снимка: Иван Шишиев/Етюд-и-те на София

Архитектурните забележителности на София, хроника на мигове от живота в откритите пространства на столицата, динамиката на градската среда са представени в изложбата „Етюдите на София“, достъпна за посетителите в сградата на Столичната община на ул. „Московска“ №33. Фотографът Иван Шишиев представя 160 свои фотографии, уловили магията на града, в който живеем.

Кадрите са разположени на стените във входа на сградата, на партера и в деловодството за обслужване на граждани, както и на първия, втория и третия етаж. Художественият проект ще остане в сградата на Столичната община до септември 2023 г., след което ще обиколи столични училища, за да срещне учениците на София с красотата на града.

Входът на общината посреща с галерия на София. Снимка: Иван Шишиев/Етюд-и-те на София

Иван Шишиев е богослов и фотограф, автор на две фотографски книги за София и на над 20 изложби в България и Европа, създател на популярната Фейсбук страница „Етюд-и-те на София“, която има над 320 хиляди последователи.

„Откриваме нова изложба, нова глава на книгата, наречена София, и показваща столицата, в която живеем и нейните места, които често не забелязваме – написа фотографът в социалната мрежа. – Този път мястото е много специално. То е сградата на Столична община, която преобразихме в нова своеобразна галерия на града ни.“

Проектът се реализира като част от раздел „Събития на Столична община“ в Календара на културните събития на София.

Фотографиите заемат първия, втория и третия етаж на сградата. Снимка: Иван Шишиев/Етюд-и-те на София

Снимка: Иван Шишиев/Етюд-и-те на София

Снимка: Иван Шишиев/Етюд-и-те на София

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg