Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Махат гаражните щори от Източната порта

Кметът Йорданка Фандъкова поиска отстраняването им от Министерството на културата

 - Махат гаражните щори от Източната порта

Часове след появата на снимките с ролетните щори, с които е затворена Източната порта на антична Сердика, кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала от Министерството на културата вратата да бъде отстранена. Новината съобщи зам.-кметът Тодор Чобанов във Фейсбук. 

„Кметът на Столична община поиска от министъра на културата незабавно демонтиране на неподходящото съоръжение“, написа Чобанов.

Заместникът на Фандъкова обясни още, че изпълнителите на проекта за консервация и реставрация на античните останки в района на Ларгото – Министерството на културата, са получили „категорична забележка“ от представители на общината преди няколко дни, но въпреки това ролетната щора е била монтирана.

От ведомството на министър Вежди Рашидов излязоха със съобщение, че желязната врата е поставена временно и с охранителна цел, „тъй като обектът „Античен културно-комуникационен комплекс Сердика” е все още в процес на изграждане“.

„Ролетната врата препятства влизането на външни лица в строителната площадка. Вратата ще бъде демонтирана. Другите две ролетни врати към обекта също са временно поставени, докато бъде осигурена жива охрана“, твърдят от министерството.

Вижте още: НА ЗВЪНЧЕ – СВИНЧЕ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Хайде и утре

Bookshop 728×90