Майкъл Джордан заменя Киану Рийвс в „Матрицата 4“?

Мистериозното продължение на киберпънк класиката било с работно заглавие „Сладолед“

Киану Рийвс в ролята на Нео - Майкъл Джордан заменя Киану Рийвс в „Матрицата 4“?

Киану Рийвс в ролята на Нео

В последните години усилено се говори за продължение на култовата трилогия „Матрицата“. Според различни източници „Уорнър Брос“ е в начален стадий на работа по четвърти филм с Нео, а в социалните мрежи активно се обсъжда дали Киану Рийвс може да бъде заменен в ролята и ако да – от кого.

„Холивуд Рипортър“ първи оповести още през 2017 г., че проектът, продължение на класиката на братя Уашовски от 1999 г., е влязъл в студиото. Тогава бе съобщено, че екипът обсъжда Майкъл Б. Джордан като потенциален нов Нео. Според изданието, режисьорите на предните три филма нямат нищо общо с новата продукция – по нея щял да работи Зак Пен, един от сценаристите на „Отмъстителите“.

Но според по-нова информация – от средата на май тази година, братя Уашовски имат участие в проекта. Това твърди Чад Стахелски, режисьор на „Джон Уик 3“ (последния филм с Киану Рийвс) и специалист по каскадите. Самият той е готов да участва.

Много съм щастлив, че Уашовски не просто правят „Матрицата“, но и разширяват това, което ние вече обичаме. Ако е поне толкова добър, колкото и предишните филми, няма да отнеме повече от едно обаждане, за да участвам. „Хей, искаме да си каскадьор“ и аз вероятно ще отида да ме блъсне кола“, коментира Стахелски.

Но колкото и да е странно, това изказване бе незабавно отречено от говорителите на Стахелски, според които  режисьорът нямал каквато и да било информация за проекта. Това допълнително обърка феновете, яростни, че са излъгани, но и в еуфория, че все пак има надежда.

Сайтът „Discussing Film“ стига още по-далеч и пише, че продукцията ще започне снимки през 2020 г. в Чикаго под режисурата на Уашовски. Според тях, Зак Пен е сценарист, Майкъл Б. Джордан е в главната роля, а проектът е именуван „Сладолед“.

Попитан дали в момента реално работи по такъв проект, Зак Пен отговори в Туитър:

Да, пиша нещо – не е ребуут*, не е продължение, гледайте „Аниматрицата“, четете комиксите, за да видите какво са направили Уашовски… Сценарий, който се пише, не е готов филм. Все още няма кастинг режисьор, стилът подлежи на обсъждане. Няма нищо за гледане тук… все още“.

Доза Щастие

Изглежда, че се работи по нова „Матрица“. Това твърди пред „Индипендънт“ и източник, пожелал анонимност. Официално потвърждение обаче все още няма – не се знае дали това ще е предистория, продължение, ребуут или самостоятелен филм от франчайза. Възможно е „Уорнър“ да търсят продължение на киберпънк класиката, тъй като това неминуемо ще доведе до печалби от боксофиса.


* Ребуут – рестарт на дадена филмова история.

ДС