Майкъл Джордан заменя Киану Рийвс в „Матрицата 4“?

Мистериозното продължение на киберпънк класиката било с работно заглавие „Сладолед“

Киану Рийвс в ролята на Нео - Майкъл Джордан заменя Киану Рийвс в „Матрицата 4“?

Киану Рийвс в ролята на Нео

В последните години усилено се говори за продължение на култовата трилогия „Матрицата“. Според различни източници „Уорнър Брос“ е в начален стадий на работа по четвърти филм с Нео, а в социалните мрежи активно се обсъжда дали Киану Рийвс може да бъде заменен в ролята и ако да – от кого.

„Холивуд Рипортър“ първи оповести още през 2017 г., че проектът, продължение на класиката на братя Уашовски от 1999 г., е влязъл в студиото. Тогава бе съобщено, че екипът обсъжда Майкъл Б. Джордан като потенциален нов Нео. Според изданието, режисьорите на предните три филма нямат нищо общо с новата продукция – по нея щял да работи Зак Пен, един от сценаристите на „Отмъстителите“.

Но според по-нова информация – от средата на май тази година, братя Уашовски имат участие в проекта. Това твърди Чад Стахелски, режисьор на „Джон Уик 3“ (последния филм с Киану Рийвс) и специалист по каскадите. Самият той е готов да участва.

Много съм щастлив, че Уашовски не просто правят „Матрицата“, но и разширяват това, което ние вече обичаме. Ако е поне толкова добър, колкото и предишните филми, няма да отнеме повече от едно обаждане, за да участвам. „Хей, искаме да си каскадьор“ и аз вероятно ще отида да ме блъсне кола“, коментира Стахелски.

Но колкото и да е странно, това изказване бе незабавно отречено от говорителите на Стахелски, според които  режисьорът нямал каквато и да било информация за проекта. Това допълнително обърка феновете, яростни, че са излъгани, но и в еуфория, че все пак има надежда.

Сайтът „Discussing Film“ стига още по-далеч и пише, че продукцията ще започне снимки през 2020 г. в Чикаго под режисурата на Уашовски. Според тях, Зак Пен е сценарист, Майкъл Б. Джордан е в главната роля, а проектът е именуван „Сладолед“.

Попитан дали в момента реално работи по такъв проект, Зак Пен отговори в Туитър:

Да, пиша нещо – не е ребуут*, не е продължение, гледайте „Аниматрицата“, четете комиксите, за да видите какво са направили Уашовски… Сценарий, който се пише, не е готов филм. Все още няма кастинг режисьор, стилът подлежи на обсъждане. Няма нищо за гледане тук… все още“.

Изглежда, че се работи по нова „Матрица“. Това твърди пред „Индипендънт“ и източник, пожелал анонимност. Официално потвърждение обаче все още няма – не се знае дали това ще е предистория, продължение, ребуут или самостоятелен филм от франчайза. Възможно е „Уорнър“ да търсят продължение на киберпънк класиката, тъй като това неминуемо ще доведе до печалби от боксофиса.


* Ребуут – рестарт на дадена филмова история.

OPERA OPEN