Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Майкъл Мур изгонен от закусвалня заради „Американски снайперист”

Майкъл Мур (вляво) заяви в Туитър, че „снайперистите са по-скоро страхливци, отколкото герои”. Коментарът веднага беше свързан с филма с Брадли Купър.  - Майкъл Мур изгонен от закусвалня заради „Американски снайперист”

Майкъл Мур (вляво) заяви в Туитър, че „снайперистите са по-скоро страхливци, отколкото герои”. Коментарът веднага беше свързан с филма с Брадли Купър.

Прочутият режисьор Майкъл Мур и актьорът Сет Роугън си плащат за критичните изказвания по адрес на филма „Американски снайперист”. На кинаджиите ще им се наложи да си намерят друго място за хапване, след като собственикът на мичиганска закусвалня им забрани да стъпват в заведението му.

“Майкъл Мур и Сет Роугън не са желани в моето заведение”, пише на огромен знак, окачен пред Brann’s Steakhouse and Grille в Уайоминг, щата Мичиган. Собственикът Томи Бран взел това решение, защото не му харесали коментарите на Мур и Роугън за филма на Клинт Истууд, който разказва историята на покойния снайперист Крис Кайл.

“Крис Кайл е американски герой. За мен той олицетворява доброто за Америка и за нейния народ. Коментарите на Майкъл Мур са обидни и ако Крис Кайл все още беше жив, щеше да се разправи с режисьора на секундата. Трябва ли семейството на Крис да слуша тези брътвежи? За мен това наистина е жестоко”, обяснява Бран пред щатските медии.

Мур, който е родом от Мичиган, заяви в Туитър, че „снайперистите са по-скоро страхливци, отколкото герои”. Коментарът веднага беше свързан с филма с Брадли Купър. По-късно Майкъл Мур разясни статуса си, твърдейки, че е направил тази забележка по адрес на снайперистите, убили Мартин Лутър Кинг.

Роугън от своя страна заяви също в Туитър, че военната биографична лента му напомня за фалшивия пропаганден нацистки филм, отнасящ се за снайперист, който намери място в сценария на Тарантиновия „Гадни КопИлета”. По-късно обаче уточни, че произведението на Истууд му харесва и не се опитва по никакъв начин да прави сравнение между него и това на Тарантино.

Повечето от посетителите на закусвалнята реагират позитивно на знака, въпреки че гостилничарят понесъл и критики, но това не го уплашило, особено след като баща на загинал войник в Ирак му благодарил за решението.

Политици и хора от шоубизнеса, в това число Кид Рок и Сара Пейлин, разкритикуваха коментарите на двамата творци.

Michael Moore

Надписът, предназначен за Майкъл Мур и Сет Роган, е окачен на видно място пред закусвалнята.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg