Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ангъс Клауд нямаше намерение да се самоубива, твърди майка му

Лиса Клауд допуска, че актьорът е починал от свръхдоза инцидентно

Ангъс Клауд в сцена от „Еуфория“ - Ангъс Клауд нямаше намерение да се самоубива, твърди майка му

Ангъс Клауд в сцена от „Еуфория“

Ангъс Клауд, 25-годишният актьор от „Еуфория“, вероятно е починал вследствие на свръхдоза инцидентно и не е имал намерение да слага край на живота си, заяви майка му Лиса Клауд Маклафлин в изявление във Фейсбук. Клауд, популярен с ролята си на моралния наркодилър Фезко в сериала на НВО, си отиде изненадващо на 31 юли. Причината за смъртта му все още се изяснява.

В денят, преди актьорът да почине, той е бил радостен, въпреки скорошната и трудно преодолима смърт на баща му, отбелязва Маклафлин. Синът ù пренареждал стаята си и правел планове да прекарва повече време в дома си.

„Той нямаше намерение да слага край на живота си. Когато се прегърнахме за лека нощ, си казахме колко много се обичаме и той отвърна, че ще се видим на сутринта. Не знам дали или какво е слагал в тялото си след това. Знам само, че облегна главата си на бюрото, където работеше по свой арт проект, заспа и повече не се събуди. Може да открием, че инцидентно и трагично е предозирал, но е повече от ясно, че нямаше намерение да си тръгва от този свят.“

Разследването за причините за смъртта на Клауд продължават, но още в първите дни властите отбелязаха, че по тялото няма следи от насилие. Изявлението на Маклафлин идва в отговор на десетки медийни спекулации, че актьорът се е самоубил умишлено.

„Бих искала да знаете, че случаят не е такъв – продължава майка му във Фейсбук. – Той наистина страдаше. Работата му в „Еуфория“ показа неговото поколение и отвори разговор за състрадание, лоялност, приемственост и любов. Преди десет години раната на главата му като по чудо не доведе до смърт, както обикновено се случва. Бяха му дадени десет допълнителни години, които той запълни с креативност и любов.“

Роден в Оукланд, Калифорния, Фезко на Клауд се превърна в любим персонаж на зрителите на „Еуфория“ още с първите епизоди. Той получава ролята, без да има какъвто и да било актьорски опит – забелязан е случайно на улицата в Ню Йорк от човек от кастинг екипа на предаването.

„Еуфория“ има два сезона. Продукцията по третия вече тече, снимките още не са започнали, но стотици зрители настояха сериалът да приключи без следващ сезон – в памет на Клауд.

Ангъс Клауд не бе съгласен с предположенията на някои зрители, че играе себе си в „Еуфория“, въпреки че през април тази година негов бивш мениджър разказа за борбата на актьора с наркозависимостта.

„Аз дадох много от себе си за този персонаж. Вярвайте каквото искате, но двамата нямаме много общо“, казва той в свои медийни изяви.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС