Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Маймуната става човек с музиката на „Колдплей“ (видео)

Новият им клип е заснет с технологията, с която в киното бе създаден Ам-Гъл във „Властелина“ и шимпанзето Цезар от „Планетата на маймуните“

Маймуната на Крис Мартин е синеока, а шимпанзето Цезар в „Планетата на маймуните“ - със зелени очи. - Маймуната става човек с музиката на „Колдплей“ (видео)

Маймуната на Крис Мартин е синеока, а шимпанзето Цезар в „Планетата на маймуните“ - със зелени очи.

Егоцентрична теория за еволюцията представя британската група „Колдплей“. В новото си видео те представят фикция за маймуната, която става човек, слушайки музика. Приматът се изправя и тръгва на два крака… Под звуците на каква музика ли? Естествено, на „Колдплей“.

Клипът е към песента Adventure Of A Lifetime, първият официален сингъл от предстоящия им албум A Head Full Of Dreams. Идеята за клипа хрумва на вокалиста Крис Мартин, след като се запознава по време на полет в самолет с Анди Съркис, актьорът, изиграл впечатляващо съществото Ам-Гъл във филмовата поредица по Толкин „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“, както и шимпанзето Цезар във „Възходът на планетата на маймуните“. Двамата решават да работят заедно.

Музикантите от групата се появяват във видеото на принципа, по който е заснет и Съркис в киното – снимат се със специални костюми със сензори, които засичат движенията им и ги проектират в създания, създадени на компютър. На същия принцип у нас бе създаден и спектакълът на Явор Гърдев „Квартет“ в зала 1 на НДК. Метаморфозата в клипа Adventure Of A Lifetime е дело на аниматорите от Mathematic и Imaginarium.

В тази логика възниква въпросът: ако маймуната става човек под влияние на рокмузиката, в какво ли се превръща, когато слуша попфолк?

Coldplay – Adventure Of A Lifetime (Official video)Here it is! The full video for Adventure Of A Lifetime, the first single from the new album, A Head Full Of Dreams (out December 4).

Публикувахте от Coldplay в 27 ноември 2015 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90