Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Майстора в светлина и дух

Високотехнологичен софтуер претворява по неочакван начин творбите на Владимир Димитров

Постоянната прожекция по време на изложбата ще се проведе в два последователни дни - Майстора в светлина и дух

Постоянната прожекция по време на изложбата ще се проведе в два последователни дни

Мултимедийната изложба „Светлина и дух“, посветена на творчеството на Владимир Димитров – Майстора, е един от акцентите на ХХ Салон на изкуствата в НДК (11 май – 28 юни). Постоянната прожекция на високотехнологичното събитие ще се провежда в два последователни дни – на 12 и 13 май в НДК, и обещава неочакван поглед към артиста.

Изложбата събира рисунки, платна, скици, графики и автопортрети на един от най-значимите български художници – и не само негови емблематични работи, но също и малко познати творби. Всички те обаче носят в себе си белега на идеалистичния рисунък на майстора на живописта.

Чрез специален компютърен софтуер произведенията оживяват на големи полиекрани пред зрителите на изложбата – и позволяват детайлно вглеждане в картините и мултисензорно преживяване на класиката… А защо не и напълно непознат поглед към света на великия Владимир Димитров?

Изложбата, продуцирана от НДФ „13 века България“, вече е била гост в Будапеща, Брюксел и на други места в София, а входът в НДК е свободен.

Изложбата вече е била гост в Будапеща, Брюксел и на други места в София

Изложбата вече е била гост в Будапеща, Брюксел и на други места в София

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg