Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Макар и номиниран, Силвестър Сталоун обмисля бойкот на Оскарите

Причината - липсата на номинация за двамата му тъмнокожи колеги в „Крийд: Сърце на шампион“

Силвестър Сталоун като Роки Балбоа в „Крийд“ - Макар и номиниран, Силвестър Сталоун обмисля бойкот на Оскарите

Силвестър Сталоун като Роки Балбоа в „Крийд“

Силвестър Сталоун заяви, че е обмисля да бойкотира церемонията по раздаването на Оскарите на 28 февруари заради разразилата се полемика около липсата на расово разнообразие при актьорските номинации. 69-годишният екшън герой е претендент за статуетката в категорията най-добра поддържаща мъжка роля – отличен за играта си в боксьорската драма „Крийд: Сърце на шампион“.

На традиционния годишен обяд на номинираните в понеделник в Лос Анджелис Сталоун коментира, че се е допитал до режисьора на филма Райън Куглър за присъствието си на церемонията:

„Казах му – ако искаш да отида, ще го направя. Ако не – няма. Той отвърна просто да отида и да се опитам да представя филма.“

Нито Куглър, нито главният актьор в „Крийд“ Майкъл Б. Джордън, както и двамата тъмнокожи, получиха номинации.

„Вярвам, че нещата ще се променят – добави Сталоун, – и че е въпрос на време талантът да е на първо място. Но за да се случи, трябва да имаме нова парадигма, нов начин на мислене.“

Вижте още: БОЙКОТЪТ НА ОСКАРИТЕ – РАСИЗЪМ КЪМ БЕЛИТЕ

На официалния обяд копродуцентът на Оскарите Дейвид Хил заяви, че тазгодишната церемония ще е „най-разнообразната в расово отношение в историята“. Въпреки че за втора поредна година във всяка от четирите актьорските категории има само бели артисти, според Хил събитието този път ще представи как наистина изглежда светът.

Няколко фигури от киноиндустрията вече обявиха бойкот на церемонията. Сред тях са актьорът Уил Смит и режисьорът Спайк Лий.


Всичко по темата „Оскарът и неговата раса – талантът“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС