Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Макбет пристъпва в мрак и пламъци (видео)

Новият филм по трагедията на Шекспир е сред фаворитите за Оскар през 2016 г.

Трейлърът на филма няма как да не впечатли. - Макбет пристъпва в мрак и пламъци (видео)

Трейлърът на филма няма как да не впечатли.

Мрачни цветове, драматичен симфоничен акомпанимент, песнопения в кресчендо, величествен Майкъл Фасбендър на фона на буйни пламъци – с всички тези елементи на едно място новият трейлър на „Макбет“ все повече засилва апетита към филма и дава ясно да се разбере, че е сред водещите фаворити за Оскарите в началото на следващата година.

Не сме виждали екранизация на една от най-популярните трагедии на Шекспир от 2006 г., но сега по всичко изглежда, че се задава нещо по-голямо. Във филма на Джъстин Кързел влизат освен Фасбендър като Макбет, още Марион Котиар (Лейди Макбет), Елизабет Дебицки (Лейди Макдъф), Шон Харис (Макдъф), Дейвид Тюлис (Дънкан), Джак Рейнър (Малкълм) и Пади Консидайн (Банко).

И въпреки че да се говори за Оскари е все още рано и сезонът с претендентите тепърва започва, „Макбет“ на Кързел, дори да се съди само по трейлърите, изглежда напълно достоен за номинации за най-добър филм и за главните мъжка и женска роля.

След премиерата му в Кан за филма мнозинството от критиците са изказаха изключително ласкаво, давайки му максималния брой от пет звезди. „Отлични Фасбендър и Котиар“, написа „Варайъти“, „Незабравимо!“, изказа се „Скрийн интернешънъл“; а „Дейли Телеграф“ го описа като „гениален“.

Вижте новия трейлър на „Макбет“:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90