Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Максим Генчев и Иван и Андрей от „Фермата” ще снимат с пари от БНТ

Националната телевизия обяви резултатите от сесията за филмопроизводство за 2022 – 2023 г.

Иван и Андрей, водещи на „Фермата”. Снимка: Би Ти Ви - Максим Генчев и Иван и Андрей от „Фермата” ще снимат с пари от БНТ

Иван и Андрей, водещи на „Фермата”. Снимка: Би Ти Ви

Иван Христов и Андрей Арнаудов, познати като Иван и Андрей от „Фермата”, ще снимат ситком за БНТ, става ясно от публикуваните резултати от сесията за филмопроизводство на националната телевизия. „Радиовръзки” ще бъде в 24 серии по 27 минути и ще струва над 1 млн. лв. Режисьор на сериала ще бъде Николай Пенчев, а сценаристи са Христо Кабаджов, Пламена Велковска, Мирон Крумов.

Павел Веснаков ще бъде режисьор на драматичен сериал в 12 серии, наречен „Мама” и продуциран от Евтим Милошев. Бюджетът на драмата ще надхвърли 1,5 милиона лева.

Още два сериала ще се снимат с пари на БНТ през тази година. И двата са по 6 серии с дължина 54 минути и ще струват по около 1 млн. лв. всеки. Продуцент на „Мъртар” с режисьор Валери Милев е Захари Бахаров, а „Дъщерите на София” с режисьор Неда Морфова (дъщеря на Александър Морфов) е по сценарий на Рене Карабаш.

Два са пълнометражните игрални филми, които БНТ ще финансира. С най-много точки е „1349” на Максим Генчев – историческа драма за Иван Александър и еврейската му съпруга Сара. На второ място е „Заведи ме вкъщи” – екранизация по едноименната новела на Михаил Вешим с режисьор Мартин Геновски. Двата филма общо ще струват на обществената телевизия около 600 хил. лв.

Два са и късометражните дебютни игрални филми – „Един работен ден” с режисьор Атанас Бончев и „Бацилус Булгарикус” с режисьор Цветомир Матев. Общата им стойност е около 120 хил. лв.

Националната телевизия ще се включи като копродуцент към игралните филми „Ало” на режисьора Стефан Командарев и „Парчета живот” под режисурата на Севда Шишманова, която допреди няколко години беше програмен директор на националната телевизия. „Парчета живот” е нейният режисьорски дебют.

Средства от БНТ ще получат и два игрални проекта на един от най-успешните кинотандеми у нас – Кристина Грозева и Петър Вълчанов: „Триумф“  и „Черни пари за бели нощи“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах