VivaPay

Малък градски театър започна безплатни онлайн излъчвания

Първият спектакъл „Дама Пика“ може да се гледа в Ютюб и Фейсбук (линкове)

Илка Зафирова и Александър Кадиев в сцена от „Дама Пика“. Снимка: МГТ „Зад канала“ - Малък градски театър започна безплатни онлайн излъчвания

Илка Зафирова и Александър Кадиев в сцена от „Дама Пика“. Снимка: МГТ „Зад канала“

Малък градски театър „Зад канала“ се присъединява към инициативата на редица други  културни институции у нас и по света и ще поддържа връзка с публиката си онлайн, показвайки безплатно свои спектакли.

Първият бе в неделя, 5 април – „Дама Пика“ по Пушкин, който излъчиха безплатно на страницата си във Фейсбук и качиха в YouTube канала си. Както това, така и следващите представления от афиша на трупата, ще бъдат достъпни и след излъчването си във Фейсбук.

Следващите заглавия тепърва ще бъдат обявени.

Спектакълът „Дама Пика“ е носител на две награди „Аскеер“ (за поддържаща мъжка роля на Филип Аврамов и за музиката на композитора Асен Аврамов). За същото отличие са номинирани Александър Кадиев за изгряваща звезда и Петя Стойкова за сценографията си. За работата си по „Дама Пика“ режисьорката Бина Харалампиева е носител на „Златна муза“.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg