Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Малък градски театър започна безплатни онлайн излъчвания

Първият спектакъл „Дама Пика“ може да се гледа в Ютюб и Фейсбук (линкове)

Илка Зафирова и Александър Кадиев в сцена от „Дама Пика“. Снимка: МГТ „Зад канала“ - Малък градски театър започна безплатни онлайн излъчвания

Илка Зафирова и Александър Кадиев в сцена от „Дама Пика“. Снимка: МГТ „Зад канала“

Малък градски театър „Зад канала“ се присъединява към инициативата на редица други  културни институции у нас и по света и ще поддържа връзка с публиката си онлайн, показвайки безплатно свои спектакли.

Първият бе в неделя, 5 април – „Дама Пика“ по Пушкин, който излъчиха безплатно на страницата си във Фейсбук и качиха в YouTube канала си. Както това, така и следващите представления от афиша на трупата, ще бъдат достъпни и след излъчването си във Фейсбук.

Следващите заглавия тепърва ще бъдат обявени.

Спектакълът „Дама Пика“ е носител на две награди „Аскеер“ (за поддържаща мъжка роля на Филип Аврамов и за музиката на композитора Асен Аврамов). За същото отличие са номинирани Александър Кадиев за изгряваща звезда и Петя Стойкова за сценографията си. За работата си по „Дама Пика“ режисьорката Бина Харалампиева е носител на „Златна муза“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах