Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Малък живот, огромен риск

Роман събитие на 2015-а излиза на български език

„Малък живот“ на Ханя Янагихара е финалист за някои от най-важните литературни награди в света. - Малък живот, огромен риск

„Малък живот“ на Ханя Янагихара е финалист за някои от най-важните литературни награди в света.

Едно от световните литературни събития в последните години, „Малък живот“ на американската писателка Ханя Янагихара, излиза и на български език. Засипвана с похвали в англоезичния свят и преводен роман на 2016-а в Русия, книгата е изключително солидна – и като обем (720 страници в оригинал), и като тематика. Издателството, което поема огромния риск с издаването ѝ у нас, е „Лабиринт“ на Емилия Масларова.

a_little_life„Ню Йоркър“, „Атлантик“, „Уолстрийт Джърнал“ се надпреварваха с месеци да засипват с похвали романа, който проследява трудния живот на четирима приятели в Ню Йорк, престрашили се (или недотам) да прекрачат границите на общоприетото.

Критикът (отскоро и признат писател) Гарт Грийнуел я нарече „дългоочакваната гей книга“ и добави, че тя се занимава с естетически режими, дълго смятани за ексцентрични; че разбива каноните на литературния вкус чрез възприемане на мелодрамата и че дава достъп до емоционалната истина чрез много по-скромни изразни средства от присъщите за високата литература.

„Малък живот“ е и финалист за някои от най-важните литературни награди в света – включително „Ман Букър“ и Националната награда за книги на Съединените щати.

Очакванията са „Малък живот“ да се появи на български до средата на тази година.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg