Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Малка нощна музика под купола на Ларгото

Концерт на „Софийски солисти“ за Деня на София 17 септември

Не е ясно дали обектът е проектиран и за  музикални събития. Снимка: Емил Георгиев - Малка нощна музика под купола на Ларгото

Не е ясно дали обектът е проектиран и за музикални събития. Снимка: Емил Георгиев

Първият концерт под стъклените куполи на Ларгото ще бъде на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“. Музикантите, предвождани от диригента Пламен Джуров, излизат на новата столична сцена в Деня на София, 17 септември. Ще изпълнят „Малка нощна музика“ от Моцарт, както и произведения от Бах, Вивалди, Чайковски… 

Симфоничният концерт ще бъде и експеримент, защото не е ясно дали подземният музей е проектиран и за подобни събития и притежава подходящата акустика. Откриването на обекта на 20 април тази година не бе озвучено от музика.

Солисти на концерта ще бъдат Йордан Димитров (цигулка), Стоимен Пеев (цигулка), Орлин Цветанов (цигулка) и Евгени Николов от група „Исихия“.

Началният час е 19. Публиката се очаква да влезе откъм метростанция „Сердика“. Входът е свободен.


Вижте още: ОТКРИВАНЕТО НА ЛАРГОТО В СНИМКИ – ЗА ПОЧИТАТЕЛИ И КРИТИЦИ

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах