Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Малкият принц разкрит, покри се от срам

Малкият принц от фейсбук е бил студент на Леон Даниел и Пламен Марков. - Малкият принц разкрит, покри се от срам

Малкият принц от фейсбук е бил студент на Леон Даниел и Пламен Марков.

Злодеят, който бе размахал секира над българския театър и кино в интернет, бе разкрит кой е за часове след публикация в „Площад Славейков” миналата седмица. От срам авторът на фейсбук профила Малкия принц го закри.

Анонимният трол, който обсипа с омраза колегите си, се оказа възпитаник на НАТФИЗ, приет първо в класа на Леон Даниел, завършил при Пламен Марков, но никога не е бил сред най-известните им ученици. Играл е на сцените на софийски и извънстолични театри, но уви – славата го е подминала.

Тази липса явно е отключила омразата му към кажи-речи почти цялата актьорска гилдия и е решил да си достави наслада, обезчестявайки успеха на десетки популярни имена. Във фейсбук отровният „принц” разигра мръснишки номинации за измислената от него награда „Бодлива роза” и разпредели мнозина от най-играещите в театъра и киното в категории „Главна гнусна роля”, „Отвратителна поддържаща роля”, „Операторска излагация”, „Отблъскваща режисура”… Пусна галерия със снимки, озаглавена „Съвременни бездарници”, в нея помести фото дори на един от своите преподаватели… И предупреди: „Това е само началото”.

След като бе разкрит, по ирония т.нар. Малкия принц бе срутен психически със същото, с което той тормозеше колегите си – отвратени коментари за собствената си особа. Получи същата омраза, с която хранеше гилдията.

Г-н Анонимен опита да излезе с някакво достойнство от капана, който сам си беше заложил, и публикува следното обяснение в „Площад Славейков”: „Това беше един експеримент. Експериментът завърши успешно. Благодаря Ви на всички за помощта! Малкият принц”. Но с изтриването на един профил трудно ще заличи своя позор.

Сега може би очаквате да ви разкрием все пак името на разкаялия се фейсбук таласъм? Не, няма да го направим, това е запазена марка на Малкия принц. Той пострада достатъчно.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС