Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Малко „Чайнатаун” във втория сезон на „Истински детектив“

Новият сезон на "Истински детектив" ще забърка съставките в интригата на култовия филм на Роман Полански "Чайнатаун". - Малко „Чайнатаун” във втория сезон на „Истински детектив“

Новият сезон на "Истински детектив" ще забърка съставките в интригата на култовия филм на Роман Полански "Чайнатаун".

Докато Колин Фарел е на път да стане официално новия „истински детектив” в едноименния сериал на HBO, а в интернет пространството вече къкрят сухове за броя на главните герои в култовата телевизионна антология.

Създателят и сценарист на поредицата Ник Пицолато съобщи, че вторият сезон на „Истински детектив” ще има четири централни персонажи, но отказа да съобщи каквито и да било детайли около сюжета.

Въпреки това зад океана вече се появиха твърдения, че новата мистерия ще бъде около убийството на Рей Каспър – градски управник на измислен калифорнийски град. Част от фабулата ще се върти около транспортната система на Калифорния и корупцията, която съпътства сделка за нов високоскоростен влак и линията, свързваща Северна и Южна Калифорния. Уловката е, че участъкът минава през доста скъпо парче земя.

Намекът за корупционна схема, доходоносна земя и убийство доста напомня „Чайнатаун” на Роман Полански от 1974 г., забелязват киноманите. Въпреки че авторът на „Истински детектив” няма да се откаже от окултния елемент, той няма да заема централно място.

Колкото до четирите персонажа, ясно е вече, че трима от тях ще са мъже, а една дама ще разбърка подредения им свят. Трима от тях – двойка мъже и жената ще бъдат от страната на щатското правителство, докато четвъртият е описван като „злодея” в сценария.

Всички, които са гледали първия сезон на „Истински детектив” са наясно, че Пицолато харесва „счупените и повредени” персонажи. Помните алкохолизирания и депресирания герой на Матю Макконахи, нали? Говори се, че образът на Колин Фарел ще работи като магистрален полицай, отстранен от работа, защото е правил секс с жена, която е спрял за проверка. Освен забранен секс, героят има проблеми с дрогата и с овладяването на гнева.

Наркотици и демони. Доста звучи като Ръст Коул – героя, изигран хипнотизиращо от Матю Макконахи в първия сезон.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg