Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Малко нощна музика пред Народния театър

 - Малко нощна музика пред Народния театър

Лятото в София няма да е толкова тихо и скучно. През ден в някоя от градините в центъра на столицата звучи музика. В Народния театър през юли няма спектакли, но пред него, на площада предстоят концерти – в петък, събота и неделя БНР ще представи музикалните си състави. Вечерите съответно ще са симфонична, фолклорна и джазова.

В петък от 19 ч. на сцената ще излезе Симфоничният оркестър на радиото под диригентската палка на Пламен Джуров. Ценителите на класическата музика ще чуят популярни творби на Хендел, Моцарт, Григ, Росини, Шуман, Бизе, Големинов и Масне.

В събота софиянци ще слушат Оркестъра за народна музика с диригент Димитър Христов. Солисти са Янка Рупкина, Володя Стоянов, Валерия Момчилова и „Ева квартет“.

В неделя ще се появи Биг бендът на БНР под диригентството на Ангел Заберски-син. Ще пеят Васил Петров, Михаела Филева и Нора Караиванова.

Тридневният фестивал е посветен на 80-годишнината на БНР.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС