Софийска филхармония МЕГАБОРД

Малкович играе във Варна срещу билети до 75 лв.

Актьорът пристига с театрално-оперен спектакъл, заедно с него на сцената ще бъдат камерен оркестър и две певици

Джон Малкович в сцена от „Адска комедия“. Снимка: Натали Бауер - Малкович играе във Варна срещу билети до 75 лв.

Джон Малкович в сцена от „Адска комедия“. Снимка: Натали Бауер

Втори гастрол в България предстои на Джон Малкович тази година. Американският актьор ще гостува на фестивала „Варненско лято“ на 23 юли с театрално-оперен спектакъл. Заедно с него в Зала 1 на Фестивалния комплекс ще излезе камерният оркестър на Виенската академия и две оперни певици. Билетите са на далеч по-достъпни цени в сравнение с тези за спектакъла в Народния театър – от 45 до 75 лв.

Във Варна Малкович ще играе „Адска комедия“. Автор на текста и режисьор на представлението е Михаел Щурмингер. Сюжетът е за реално съществувал персонаж – австрийския сериен убиец на жени Джак Унтервегер, в чийто образ се превъплъщава Малкович. Две оперни певици – Чен Райс и Сузане Лангбайн – ще представят жените в неговия живот, изпълнявайки арии от Хайдн, Моцарт, Глук и Вивалди и други класически композитори.

Гостуването на Малкович във Варна се договаря преди спектаклите в Народния театър, обясниха пред „Площад Славейков“ организаторите на „Варненско лято“. Продуцент на заглавието е виенската компания „Музик концепт“.

На Международния театрален фестивал „Варненско лято“ ще бъдат представени 25 театрални спектакли между 1 и 10 юни. Гостува „Орфей“ на режисьора Йерней Лоренци, продукция на Народния театър; „Представление и половина“ на Стоян Радев, Театър „Българска армия“; „Юн Габриел Боркман“ на Пламен Марков, Варненски театър; „Чест“ на Ивайло Христов, Театър 199; „Укротяване на опърничавата“ на Стайко Мурджев (Народен театър) и друг негов спектакъл – „Дебело прасе“ (Младежки театър); „Това не го казвай“ на Явор Гърдев, Зала „Азарян“; „Дишай“ на Марий Росен („Сфумато“) и др.

Билетите за „Варненско лято“ от днес са в продажба.

Фестивалът се финансира от Министерството на културата, Община Варна и Първа инвестиционна банка.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах