Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Малкович поканен с друг свой спектакъл в Зала „България“

Актьорът разгледа изложба в Квадрат 500 (снимки)

Джон Малкович (вляво) и Найден Тодоров в Квадрат 500. Снимка: Министерство на културата - Малкович поканен с друг свой спектакъл в Зала „България“

Джон Малкович (вляво) и Найден Тодоров в Квадрат 500. Снимка: Министерство на културата

Часове преди откриването на изложбата с негови портретни фотографии, Джон Малкович я разгледа в Квадрат 500. Американският актьор е у нас за три представления в Народния театър на спектакъла „В самотата на памуковите полета“, което съвпадна с експозицията в Националната галерия. 

Малкович бе посрещнат в галерията от новия служебен министър на културата Найден Тодоров. Диригентът покани актьора да излезе и на сцената на Софийската филхармония, но с друг свой проект – „Музикалният критик“, в който участва камерен оркестър и солист – виртуозния цигулар Юлиан Рахлин. Малкович отвърна на Тодоров, че обича този проект и с удоволствие ще дойде. Министърът подари на госта – ценител на историята, фотоалбум, който представя богатото културно наследство на България.

Изложбата „Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията“ е на американския фотограф Сандро Милър, който също присъства на срещата с актьора. Откриването с вернисаж е тази вечер от 18 до 20 ч.

„Майстори на фотографията“ се организира от фондация „Мусиз“ в партньорство с Националната галерия и „diChroma photography“. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и фондация „Лъчезар Цоцорков“. Подкрепен е и от Програма „Култура“ на Столичната община.

Публиката ще може да разгледа изложбата до 30 април 2023 г.

Вижте още: ДА ВИДИШ МАЛКОВИЧ ЗА 10 ЛЕВА

Директорката на Националната галерия Ярослава Бубнова (от ляво надясно), Джон Малкович и Сандро Милър. Снимка: Министерство на културата

Джон Малкович в Квадрат 500. Снимка: Министерство на културата

Найден Тодоров пред фотография с Малкович, която пресъздава прочут кадър с Игор Стравински. Снимка: Министерство на културата

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90