Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Манекенка ще играе Уитни Хюстън

Яя Дакоста ще изиграе образа на Уитни Хюстън в телевизионен филм. - Манекенка ще играе Уитни Хюстън

Яя Дакоста ще изиграе образа на Уитни Хюстън в телевизионен филм.

Яя Дакоста – манекенка, която дебютира на телевизионния екран с участието си в третия сезон на модното риалити „Следващият топ модел на Америка”, получи ролят на Уитни Хюстън в биографичен филм за певицата. 

Телевизионната продукция ще бъде режисирана от актрисата Анджела Басет. Историята ще проследи лавинообразните отношения на Хюстън, която почина от свръхдоза преди 2 години, с бившия й съпруг Боби Браун. Филмът ще бъде режисьорски дебют на номинираната за „Оскар” Басет за ролята си на Тина Търнър в лентата „Какво има общо любовта с това”. Премиерата се очаква догодина.

Твърде вероятно е този проект да е доста близък до сърцето на Басет. Тя и покойната изпълнителка се снимаха заедно в „Сладка въздишка” през 1995 г.

„Имам такъв респект към изумителните таланти на Уитни и Боби, че чувствам отговорност да разкажа на света тяхната история, – обясни пред американската преса Басет. – Тяхната човечност и връзка винаги ме е изумявала. Излючително съм развълнувана, че ми се дава тази възможност – да застана зад камерата и да нахлуя в техния свят.”

Семейството на Уитни обаче не е особено щастливо от факта, че животът на певицата ще се разкаже в „нищо и никакъв телевизионен филм”.

Манекенката Дакоста е трупала опит като актриса в сериалите „Всички мои деца”, „Грозната Бети”, „Доктор Хаус”, както и във филма „Икономът”.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90