Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мао в българската култура

Недялко Йорданов в отговор на квалификациите на Божидар Димитров по адрес на критиците на възстановките на Ларгото и Плиска

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров - Мао в българската култура

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров

Всякакви прозвища съм получавал през дългия си живот и преди, и след 1989 година, но „мутренски поет“ и сега „хунвейбин“ не съм бил наричан.

Божидар Димитров претендира от край време да бъде Мао в културата и е седнал с мастития си задник непоклатимо на директорския стол на Националния исторически музей. Няма кой да се намеси, няма кой да му потърси сметка за безобразията, на които е инициатор, или благославя…

Последният позор е така нареченото Ларго с бутафорните тухлички, на които се смее цяла София. Да не говорим за чужденците, които са видели какво ли не по света и са шашнати от такова безвкусие.

Той е непоклатим, той е във всяко телевизионно предаване и ръси непрекъснато обиди и хули против тези, които са дръзнали да изкажат обратно на неговото мнение.

Колко доволен е въпросният Мао от закриването на Националния институт за паметниците на културата – за което толкова отдавна мечтае.

Господи, защо ни прати такъв дебелашки божи дар?!

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Божидариум

ДС