Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Марчело Рота с оперни концерти в четири български града

Диригентът пристига у нас с четирима солисти на Миланската скала

Маестро Марчело Рота, известен с това, че е сред любимите диригенти на Андреа Бочели, е гостувал няколко пъти в България – сега се връща отново. - Марчело Рота с оперни концерти в четири български града

Маестро Марчело Рота, известен с това, че е сред любимите диригенти на Андреа Бочели, е гостувал няколко пъти в България – сега се връща отново.

Някои от най-популярните оперни арии, дуети и ансамбли от оперети и мюзикъли, както и фрагмент от саундтрака към „Амаркорд“ на Фелини (по Нино Рота), чрез диригентството на Марчело Рота, ще чуят жителите и гостите на четири български града. От 8 до 13 юли маестрото, заедно с четирима солисти на Миланската скала, ще изнесе концерти на Античния форум в Стара Загора (8 юли), на Летния театър в Русе (10 юли), на Летния театър в Бургас (12 юли) и в Двореца на културата и спорта във Варна (13 юли).

Концертите от „Гран гала опера“ са с участието на Алиса Зиновиева, Соня Фортунато, Марио Миланини и Кармело Карузо. Акомпаниментът ще бъде от оркестрите на държавните опери в Стара Загора, Русе и Бургас.

Маестро Марчело Рота, известен с това, че е сред любимите диригенти на Андреа Бочели, е гостувал няколко пъти в България – сега се връща отново. Този път той е в компанията на изпълнители, които също са били у нас, но никога не са запявали извън столицата.

В програмата на концертите влизат избрани арии от оперни заглавия, превърнали се в знакови в кариерата на солистите. Във втората част на концерта – в унисон с топлите юлски вечери, ще прозвучат популярни арии, дуети и ансамбли от оперети и мюзикъли, както и познати неаполитански канцонети. Ценителите на филмовата музика пък ще чуят фрагмент от саундтрака към  филма „Амаркорд” на Фелини на носителя на Оскар Нино Рота.

Всички концерти са с начален час 20,30 часа, във Варна – концертът започва в 19,30 часа. Билети за концертите се продават на касите на оперните театри в Стара Загора, Русе, Бургас, онлайн и в разпространителската мрежа на„Ивентим“. Цените са между 25 и 40 лева.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg