POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мариан Краев, концертмайстор на Мюнхенската филхармония, свири в зала „България“

В концерта, дирижиран от Павел Балев, ще прозвучат творби на Сибелиус, Глазунов и Скрябин

Мариан Краев (вляво) излиза пред българската публика под диригентството на Павел Балев. - Мариан Краев, концертмайстор на Мюнхенската филхармония, свири в зала „България“

Мариан Краев (вляво) излиза пред българската публика под диригентството на Павел Балев.

Един от най-добрите български цигулари ще излезе тази седмица на сцената на зала „България“. Мариан Краев, концертмайстор на Мюнхенската филхармония, ще бъде солист в концерт на Софийската филхармония на 26 октомври, петък. Ще дирижира Павел Балев.  

Роден в Германия, Мариан Краев е 11-годишен, когато става ученик на авторитетния преподавател по цигулка Клаус Хертел. По-късно следва в Консерваторията за музика и театър „Феликс Менделсон Бартолди“ в Лайпциг. Свирил е в Берлинската филхармония, а от 2002-а е концертмайстор на Мюнхенската филхармония.

За концерта на 26 октомври Павел Балев е избрал произведения на Ян Сибелиус, Александър Глазунов и Александър Скрябин. Краев ще изпълни солото в Концерта за цигулка и оркестър на Сибелиус.

Павел Балев от години работи също в Германия. Дирижирал е концерти и рецитали на звезди като Томас Хемпсън, Анне-Софи Мутер, Едита Груберова, Kрасимира Стоянова, Веселина Кацарова, Лука Пизарони, Рамон Варгас, Диана Дамрау, Пьотр Бечала и Анна Нетребко. Пред българската публика той излезе последно като диригент на концерта на Томас Хемпсън през май тази година.

Вижте още: АВТОПОРТРЕТ НА ЕДИН МАЙСТОР, ТОМАС ХЕМПСЪН 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg